Пловдивският общински приют за безстопанствени животни „Приятели завинаги” е с

...
Пловдивският общински приют за безстопанствени животни „Приятели завинаги” е с
Коментари Харесай

Пловдивският приют с апел: Не изхвърляйте кученца пред портите ни, нямаме места

Пловдивският общински подслон за безстопанствени животни „ Приятели завинаги” е с напълно напълнен потенциал. За жал се оказва, че доста хора изхвърлят цели кучила пред портите на приюта, намиращ се на Пазарджишко шосе.

Само от началото на годината е имало три случая на изхвърлени животни, като някои от тях даже са изоставени пред приюта дружно с майките си.

За обстановката в приюта пред TrafficNews описа още зооинжинер Георги Божев.

„ В момента потенциалът на приюта е напълно напълнен. Нямаме потребност от храна и медикаменти, тъй като те се обезпечават, само че имаме потребност от доброволци. Имаме потребност от хора, които да си поиграят с кучетата, да ги разходят, да почистят клетките, да оказват помощ на кучетата да се социализират и да свикнат с човешката компания.

Нашият подслон обслужва и прилежащите области, като Асеновград, Раковски, Пазарджик, Батак и други. Трудно е и не можем да огреем на всички места, само че не можем и да ги оставим, по тази причина се стараем да дадем заслон на кучетата, доколкото можем "

От приюта споделят, че огромна част от хората не осъзнават, че развъждането на куче е огромна отговорност и за жал точно това поражда наклонността с изоставянето. Кучетата и котките всеобщо не са кастрирани, а от там идва и най-големият проблем, тъй като по този метод те се развъждат и стават от ден на ден, а място в приютите няма. Само от началото на годината, три пъти са открити изоставени кучета пред портите на приюта.

" Ние кастрираме огромна част от кучетата и котките, които не можем да задържим, преди да ги върнем на улицата. Трябва цяла България да се активизира и казусът може да се позволи. Има потребност от доста разяснителни акции. Работим с учебни заведения и детски градини, като задачата е от най-ранна детска възраст децата да се научат на обич към животните и да имат положително отношение към тях.

Дължим големи благодарности на всички доброволци, които са помогнали на приюта по един или различен метод досега. Всички те отделят от времето, вниманието и средствата си, с цел да ни оказват помощ ", споделя още Божев.

От приюта споделят, че всяка помощ е добре пристигнала, само че най-много желаят да насочат зов към жителите да не захвърлят кученцата пред вратите на приюта тъй като към този момент място няма. Нека вместо това, просто да кастрират животните или да не си взимат домакински любим, в случай че не са подготвени да поемат тази отговорност, с цел да не са цялостни улиците ни с бездомни животни.

Хубавата вест е, че за миналата 2021 година се следи скок в одомошаването на кученца, като броят на осиновените е бил 212, за разлика от тези през 2020 година, когато броят им е бил 113. От приюта се надяват това да се трансформира в наклонност и от ден на ден хора да подхващат крачката за осиновяване на домакински любим.

В приюта можете да срещнете най-различни породи, всяка от тях неповторима сама по себе си. Някои от кученцата към момента са бебенца, а други са изоставени и се отглеждат до ден сегашен там.

Всеки един жител, който има предпочитание да осинови куче или просто да се запознае от близко с някое четириного, може да го направи на обезпечената площадка за игра. Вратите на приюта са всекидневно отворени, а часовете, в които можете да го посетите през делничните дни са от 09:00 до 15:00 часа, а през уикенда от 09:00 до 14:00.

Вашите любимци са там и ви чакат!







      `





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР