Пловдивският колоездач Николай Генов ще направи опит да подобри националния

...
Пловдивският колоездач Николай Генов ще направи опит да подобри националния
Коментари Харесай

Николай Генов ще направи опит да подобри националния рекорд за едночасово каране на писта

Пловдивският колоездач Николай Генов ще направи опит да усъвършенства националния връх за едночасово каране на писта. 25-годишният играч на Колоездачен клуб „ Цар Симеон 1898 “ ще опитва да измине допустимо най-дълго разстояние в границите на 60 минути. Опитът ще стартира в сряда (12 октомври) тъкмо в 12:00 часа в зала " Колодрума " в Пловдив.

„ Надявам се да реализира едно положително и оптимално време. Едночасовият връх е много тежко физическо и психическо тестване, тъй като в продължение на 1 час оставаш самичък със себе си и там разчиташ само на личните си благоприятни условия. Много по-различно е от надпреварите в шосейното колоездене, когато можеш да разчиташ на съотборниците си. Надявам се на следващия ден да съумея да развеселявам моите близки, другари и познати. Те постоянно са били огромна мотивация за мен и ми дават убеденост, че имам сили да подобря този връх. “, съобщи за Българска телеграфна агенция преди събитието Генов, който по-рано през тази година завоюва купата в категория " мъже-елит " на шампионата за Купа " Димитър Колев ".

Досегашният връх за едночасова езда е дело на различен народен играч - Мартин Папанов от КК " Несебър ". На 1 октомври предходната година още веднъж в „ Колодрума “ Папанов навъртя 190 обиколки на пистата, като измина обща отдалеченост от 47 километра 470 метра за 60 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР