Пловдивският апелативен съд остави в ареста И. С. като потвърди

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста И. С. като потвърди
Коментари Харесай

Адската катастрофа в Пазарджишко: Райски газ открили в колата на шофьора, имал 18 нарушения

Пловдивският апелативен съд остави в ареста И. С. като удостовери мярката му за неотклонение „ задържане под стража “, взета от Пазарджишкия областен съд.

 Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 18.05.2023 година при ръководство на лек автомобил „ Ауди А3 “, при придвижване по основен път от село Лозен в посока за град Белово, Пазарджишко, е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се е блъснал в „ Опел Зафира “. При злополуката е умрял един човек и са нанесени тежки телесни повреди на трима души.

Повдигнатото обвиняване на И. С. е за тежко закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост от 3 до 15 години.

 Апелативните съдии изслушаха доводите на страните и откакто разискаха събраните досега доказателства, решиха, че взетата от Окръжен съд – Пазарджик мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е най-адекватната за случая. Неразколебано е обоснованото съмнение за съпричастност на И. С. към закононарушението, в което е упрекнат. Няма заплаха да се укрие, защото има непрекъснат адрес, само че има заплаха да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение.

Това е по този начин, защото от информация от КАТ е открито, че за една година, откогато има удостоверение за правоуправление, И. С. има 18 административни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Според прокуратурата в автомобила му е открита бутилка с божествен газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че имало случаи, когато обвиненият e карал след приложимост на божествен газ.

Друг очевидец, лидер на МПС, е декларирал, че малко преди злополуката едвам е избегнал удар със същата кола. Съдът смята, че закононарушението, в което И. С. е упрекнат, а точно тежка злополука с един умрял и трима тежко ранени потърпевши, е с много висока степен на социална заплаха.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР