Пловдивски зет продава соц табели пред Бачковския манастир навръх Успение

...
Пловдивски зет продава соц табели пред Бачковския манастир навръх Успение
Коментари Харесай

Находчив столичанин завъртя доходоносен бизнес с табели от соца

Пловдивски шурей продава соц табели пред Бачковския манастир точно на Успение Богородично. Христо Попов е на 74 години и е родом от София, само че се оженил за красива пловдивчанка. Преди рухването на социалистическия режим той бил занаятчия в завод, където изработвали обичайните табели с разнородни комунистически лозунги, номера и имена на улици и означения от вида “образцов дом ”. По това време приходите му били прилични, като заработвал и малко на частно. Обикалял с образци по заводите и търгувал надписите, като показвал документ, че е акредитиран от страната да ги създава. Когато пристигнала демокрацията, Попов се оказал с хиляди табели на склад. Оказва се, че над 20 години по-късно новото потомство, което не е било планувано или таман е прохождало, демонстрира интерес към старите табели. А те не са мръднали, написа " Марица ".



“Изработват се от гланц. Това на процедура е стъклен пласт, който се изпича и покрива цялата табела. Доказано е, че може да се разгради чак след 1500 години. Значи взимаш една табела и тя остава вечно здрава. Само я пообърсваш понякога от праха”, споделя Христо Попов.



Освен общоприетите надписи има и майтапчийски, които се харчат добре в последно време.



Хитовете са “Ако се спъне шефът, падам аз!” и “Събличай се бързо! Други чакат след теб!”. 74-годишният баш занаятчия е дарил доста табели на соц музеите в Пещера и Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР