Пловдивски социалисти се събраха пред централата на БСП в София,

...
Пловдивски социалисти се събраха пред централата на БСП в София,
Коментари Харесай

Пловдивски социалисти на протест пред Позитано 20 заради Гергов

Пловдивски социалисти се събраха пред централата на Българска социалистическа партия в София, с цел да внесат протестна позиция, с която снемат доверието си от управлението на партията и се афишират против.

Те желаеха среща с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, само че такава не се организира. Подкрепящите Гергов настояват, че решението за изключването му е нелегитимно. Депутатът Георги Търновалийски разгласи, че от 18 декември пловдивският предприемач не е член на Националния съвет и затова изключването му може да бъде прегледано единствено от организацията в Пловдив, в която членува.

Според други социалисти обаче решение за освобождението на Гергов от Националния съвет не е било утвърдено и по тази причина нарушаване няма.

Пловдивските социалисти считат, че същинската причина за изключването му е " война за листите " в Пловдив преди парламентарните избори. Кметът на пък предвижда " доста тежка злополука " за социалистите на вота, тъй като партията се ръководи от една " нападателна, първосигнална и злобна жена ", която не търпи рецензия и непознато мнение.

Междувременно Нинова разгласи във Facebook, че продължава структурната промяна в Българска социалистическа партия. Националният съвет на партията одобри предлагането за основаване на три нови центъра: за стратегически, исторически и политически проучвания, за образование на фрагменти, както и за обществени политики.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР