Пловдивската полиция стяга редиците за първия учебен ден. По традиция

...
Пловдивската полиция стяга редиците за първия учебен ден. По традиция
Коментари Харесай

Готови за 15 септември! Полицията в Пловдив на война срещу к...

Пловдивската полиция стяга редиците за първия образователен ден. По традиция чиновниците на ОДМВР вършат предварителна организация няколко дни преди 15 септември, с цел да подсигуряват сигурността на децата и попречване на произшествия с тяхно присъединяване.

Част от изпълнените задания включват охранителни обследвания на постройките на учебните заведения и детските градини, оглед на пътищата във връзка с сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветяване, защитните огради и пешеходни парапети. Проведени са работни срещи с  кметовете на общини, представители на РУО и управленията на образователните заведения и охраняващите ги частни компании, на които са разисквани опциите  за повишение на физическата отбрана, организирането на пропускателния режим и недопускането на незаконни похищения.  



Съгласувани са методите за бърза връзка сред учебните управления, охранителните компании и районните полицейски ръководства. През цялата година са планувани систематични инспекции в заведения за недопускане на малолетни гости и продажбата им на алкохол и цигари.  Предвиден е и непрекъснат засилен надзор в регионите на образователните заведения за секване на разпространяването и използването на дрога. По график е проведено изнасянето на беседи по пътна сигурност от полицейски чиновници.

С началото на новата образователна година обичайно се организира акцията на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “. Тя обгръща интервала от септември до октомври и е ориентирана към предотвратяването на катастрофи  с присъединяване на деца и младежи. Полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки към всички учебни заведения и детски градини в Пловдивско.  За реализиране на оптимален предпазен резултат през първите седмици на септември е обезпечено всекидневно наличие на униформени в регионите на учебните заведения преди и в края на образователните занятия. Те ще се грижат за безвредното напредване на децата и техните придружители по улиците, като в същото време ще реализират непоколебим надзор по отношение на водачите. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР