Пловдивска болница вече прави антигенни тестове за коронавирус на всички

...
Пловдивска болница вече прави антигенни тестове за коронавирус на всички
Коментари Харесай

Родна болница прави антигенни тестове за коронавирус на всички пациенти

 Пловдивска болница към този момент прави антигенни проби за ковид на всички пациенти, които постъпват в здравното заведение. По този метод инфектираните се изолират от останалите пациенти още преди да бъдат признати и не се позволява разпространяване на вируса вътре в болничното заведение. Медицинският личен състав също е квалифициран и знае в кои случаи обслужват хора с COVID-19, съобщи Българска национална телевизия.

В болничното заведение взели решение за всеобщата приложимост на антигенните проби, откакто се наложило да затворят цяло поделение поради инфектирани с ковид медици.

" Една незабавна пациентка с тежък инфаркт болести 14 индивида от нашето кардиологично поделение, тогава взехме решение, че всеки един пациент, влизащ в болничното заведение за лекуване, ще му се прави, за наша сметка естествено, подобен антигенен тест ", сподели Христо Христев - шеф на МБАЛ " Св. Каридат " -Пловдив.

Пациентите с позитивни проби се изолират в обособени стаи. Наблюдават се и в случай че положението им е устойчиво се трансферират в Коронавирус отделението на болничното заведение.

" Всяка седмица подлагаме и нашите екипи на такива проби ", посочи Христо Христев.

Антигенните проби са доста по-евтини от PCR, а са съизмерими по акуратност. Пробата се взима още веднъж от носа, само че резултатът излиза до 20 мин.

" Тестът е с извънредно висока сензитивност и извънредно висока специфика, което значи, че няма кръстосана реактивност към други вируси, защото носът съдържа повече от 70 типа вируси ", споделя Жулиен Ненков от МБАЛ " Св. Каридат " -Пловдив.

При позитивен резултат от болничното заведение подават информация за пациента и към Регионалната здравна ревизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР