Пловдивчанинът Михаил Дели-Славов, който преди пет години бе обвинен в

...
Пловдивчанинът Михаил Дели-Славов, който преди пет години бе обвинен в
Коментари Харесай

Михаил след стрелбата по връстник, в двора на училище в Кючука: Не съм стрелял!

Пловдивчанинът Михаил Дели-Славов, който преди пет години бе упрекнат в преднамерено ликвидиране на собствен съученик, още веднъж се размина с присъда. Заседанията по делото се отсрочват неведнъж, като повода е, че отбраната на Михаил неглижира процеса и не се явява в правосъдната зала.

По тази причина прокурорът изиска от Адвокатска колегия-Пловдив да назначи длъжностен бранител. Днес Дели- Славов се яви в в залата с юрист, само че ход на делото в Районен съд-Пловдив още веднъж не бе даден.

Причината за това е, че отбраната на Михаил изиска правосъдния състав да бъде заменен заради родствени връзки на участник от процеса с жена от състава. Според него има кофликт на ползи и делото няма да бъде гледано обективно.

Съдът одобри за основателно настояването на юриста и отсрочи съвещанието за различен ден, като правосъдният състав ще бъде заменен.

Пред магистратите участваха един очевидец и съдбовната Симона, оказала се ябълката на раздора сред младежите. Пострадалият Иван Чирпанлиев също беше там, само че до техните разпити не се стигна.

Михаил Дели-Славов съобщи пред медиите, че не е стрелял по Чирпанлиев.

“Мотивите, които се преследват са чисто финансови. Беше повдигнато тежко обвиняване, с цел да ме задържат и да ми бъде попречено да завърша, да ми се попречи да си намеря работа, неприкъснатия медииен звук до ден сегашен ми пречи да се осъществявам. Също по този начин имах здравословни проблеми, които се обостриха след всичко това. Момичето няма нищо общо, това е за да се отклони публичното внимание.Това е претекст на прокуратурата. Аз нямам омраза, това е за изнудване за парични суми”, добави още Дели-Славов.

Припомняме, че до случая се стигна напролет на 2017 година, когато Михаил се скарал с Иван Чирпанлиев. В основата на разногласието била въпросната Симона. Тогава двамата се уговорили в обществените мрежи къде и по кое време да се срещнат, с цел да изгладят спора сред тях, извикали и свои другари. Избрали място за " дуела " - дворът на учебно заведение „ Стоян Михайловски” в Кючук Париж. Тогава Иван отишъл самичък и до физическа разпра не се стигнало. Младежът се отказал да обяснява връзките си с Михаил и си тръгнал. В този миг Дели-Славов извадил модифицирания газов револвер и по думите на очевидци, създал няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на Чирпанлийски. Тогава Михаил, който бил още възпитаник, е арестуван и упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране. Той прекарва няколко месеца в ареста.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР