Пловдивчанинът Александър Делчев (Локомотив Пловдив) (кат. 38 кг.) спечели наградата

...
Пловдивчанинът Александър Делчев (Локомотив Пловдив) (кат. 38 кг.) спечели наградата
Коментари Харесай

Пловдивчанинът Александър Делчев спечели наградата на името на Стоян Ненчев

Пловдивчанинът Александър Делчев (Локомотив Пловдив) (кат. 38 кг.) завоюва премията " Стоян Ненчев " на шампионата за деца в свободния жанр в памет на Стоян Ненчев-Цеко.
Турнирът се организира в събота в зала " Строител " и се провежда от Локомотив (Пловдив). Надпреварата се организира за втора поредна година в памет на някогашния треньор в националния ни тим за кадети Стоян Ненчев-Цеко, който умря от COVID-19 през предходната година. Цеко е вицесветовен първенец от Токио 1990г. и международен първенец за юноши в Колорадо Спрингс 1985г.

Младата ни вяра в бойните спортове Александър Делчев завоюва безапелационно категория свободна битка до 38 кг. на по-горната възрастова група без да загуби точка. От две години никой не е вземал техническа точка на младия герой в България. Преди три седмици Делчев записа доста мощно показване на Балканиада, като приключи трети и игра още веднъж в по-горна възрастова група. Делчев е 10 пъти първенец на България в 4 друга бойни спорта (4 пъти на свободна битка, 4 пъти на ММА, един път на самбо и един път на AJP (бразилско жиу-житсу под егидата на Абу Даби).Делчев е медалист от Световното по ММА, на което дебютира през тази година.

Турнирът в зала " Строител " беше интернационален и участваха борци от турския град Одрин. Общо 127 деца от 17 наши клуба взеха присъединяване в мемориала.

Най-техничен герой стана Михаил Сейкел (Локомотив Пловдив) в категорията до 52 кг.

Призът за най-резултатен играч получи Божидар Тодоров (Локомотив Пловдив), станал първи в кат. до 35 кг, подготвителна група.

На тепиха се появиха наследниците на бронзовия олимпийски медалист и международен първенец Радослав Великов и носителя на златния пояс „ Дан Колов “ през 2011 Николай Щерев.

11-годишният Радослав Великов победи в категория до 35 кг, в която се оправи с конкуренцията на 15 деца. По-малкият Симеон Великов (9 години) взе бронз в категория до 32 кг, подготвителна група.

Симеон Щерев-младши обаче не съумя да стигне до оценките в категория до 66 кг, а неговите срещи в залата бяха изгледани от именития му дядо Симеон Щерев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР