Пловдивчани в повече или просто неандерталци, на които им убягва

...
Пловдивчани в повече или просто неандерталци, на които им убягва
Коментари Харесай

Неандерталци! Пловдивчани в повече крадат цветя от градина в центъра на града

Пловдивчани допълнително или просто неандерталци, на които им убягва концепцията за еволюция? Кои са хората, които неуморно крадат цветя в центъра на Пловдив и унищожават непознатите градини? Това се пита в задачата, в която незнайни са единствено причинителите, само че не и мащабите на наглостта им.  
Прочетете още
Жители на ул. " Петко Д. Петков " 39 от две години се пробват да облагородят градината пред блока си. Собственичка на апартамент в един от входовете непрестанно засява разнообразни типове флора и носи на ръце всекидневно бутилки, с цел да полее градината, която не разполага с поливна система и никой, с изключение на жителите, не се грижат за нея. 

Тази седмица дамата вижда, че половината ѝ растения, измежду които детелини и делфиниум, са изкоренени. 

" Не разбирам какъв човек би трябвало да си, с цел да унищожаваш градина, за която се поставят старания за облагородяване и в последна сметка предназначението ѝ е да радва всички преминаващи ", разяснява дамата пред TrafficNews

Ден по-късно напълно инцидентно вижда цветята си, засадени в друга градина, на няма и 100 метра разстояние от адреса. Става дума за площите към новоизградения паркинг сред ул. " Граф Игнатиево " и " Борислав ". 

" Не знам какъв брой безочлив би трябвало да си, с цел да унищожиш една градина, да присвоиш цветята и да ги засееш на метри. Съвсем обособен е въпросът дали ще оцелеят след тази вандалщина, защото ние сме ги посадили и сме се грижили неуморно за тях ", уточни дамата. Тя е безапелационна, че няма да се саморазправя и да изкоренява още веднъж цветята, местейки ги на истинските им места, тъй като по този начин безусловно ги обрича на гибел.  

Оказва се, че миналата година градината е унищожена по подобен метод, а цветята още веднъж са преместени от готованците на същия адрес. Този път пловдивчани, опитващи се да облагородят предблоковото пространство, са оставили бележки и се надяват набезите да престанат. 

" Мястото, където засаждам растения е оградено с въже, тъкмо с цел да отбележа, както на " Паркове и градини ", по този начин и на недобросъвестни жители, да не изкореняват, подрязват или унищожават растителните типове. Уви, за неандерталци, бариери няма ", показват от входа. 

Откраднатите цветя към този момент изтръгнати и засадени на ново място: 



Градината, от която са откраднати цветята, към този момент цялата на дупки:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР