Plovdiv24.bg Не се меся в делата на никоя партия, но и

...
Plovdiv24.bg
Не се меся в делата на никоя партия, но и
Коментари Харесай

Радев: Не се меся в делата на никоя партия, но и не искам никой да се меси в моите

 Plovdiv24.bg Не се меся в делата на никоя партия, само че и не позволявам никой да се меси в моите каузи.

Това сподели президентът след срещата си с управленията и представителите на научни звена на четири института, предаде  " Фокус “.

Радев уточни, че Народното събрание отхвърля несъгласие, без даже да гледа претекстовете. Вчера той направи особено послание, в което разгласи, че постанова несъгласие на измененията в Изборния кодекс.

" Това демонстрира неналичието на разговор, само че не от моя страна. Тук неналичието на разговор е от Народното събрание. Аз импортирам задоволително ясни, подробни, аргументирани претекстове за несъгласие. Вие сте очевидци по какъв начин от парламентарната естрада се декларира, че ние няма да ги гледаме дори претекстовете, просто ще отхвърлим ветото на президента. Ето, на това му споделям липса на разговор ", сподели президентът.

" Моите рецензии са към тези, които ръководят, когато ръководят неефективно и когато ни ръководят и разпиляват ресурсите не в полза на народа. Когато Българска социалистическа партия вземе властта, ще подлагам на критика там, където виждам, че нещата не се правят както би трябвало. Не се меся в делата на никоя партия, само че и не позволявам никой да се меси в моите каузи “, посочи Радев.

На въпрос ще се кандидатира ли за втори мандат, Радев уточни: " Много време има и всеки ден е значим “.

" България е към този момент в рецесия – политическа, обществена, икономическа и здравна. Най-голямата рецесия е управническата. Това е рецесия на едно ръководство, което е изчерпано откъм доверие и потенциал. Това е ръководство, което всекидневно ни тласка към безпътицата. Управление, с помощта на което България пропада и става отрицателен воин с международното медийно пространство и губи легитимност във към този момент всички интернационалните институции. На това би трябвало да се постави край. Краят е с незабавни почтени, транспарантни избори, спор за честност в политиката и спор за нов публичен контракт, който да върне доверието на хората и да построи ясни механизми за транспарантно, отчетно и отговорно ръководство “, добави той.

" Подкрепям госпожа Нинова в нейните старания да трансформира Българска социалистическа партия в мощна съпротива. Неведнъж съм го казвал - без мощна, обединена и градивна съпротива всяка народна власт залинява ", акцентира президентът.

" Вече разясних освобождението на Калоян Методиев. Няма какво да кажа повече. Политическият дневен ред е толкоз кондензиран, дори сериозен, че не можем да разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси. Няма по какъв начин да има разграничение. Всеки един в Президентството спомага за реализацията на моята политика. Що се отнася до конституционните промени и това, че те първо би трябвало да бъдат обсъждани първо с партии, виждате по какъв начин най-голямата партия с максимален финансов, човешки и административен запас, внесе недоносче, насмешка към правото в България предложение за Конституция. Аз избрах другия метод ", сподели Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР