Пловдив. В Пловдив са получени над 100 сигнала, които се

...
Пловдив. В Пловдив са получени над 100 сигнала, които се
Коментари Харесай

Пловдив: Над 100 са сигналите след проливния дъжд в Пловдив, болница “Св. Каридад” е без ток

Пловдив. В Пловдив са получени над 100 сигнала, които се отработват от сили на ПБЗН, Общината и доброволци. От РДПБЗН-Пловдив са отработени над 30 сигнала. Предислоцирани са два екипа на РДПБЗН-Пазарджик с 6 мотопомпи и шестима чиновници. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
По характерна е обстановката в болница “Св. Каридад ”, където на място работят два екипа, като има усложнена конюнктура заради избила водопроводна тръба. Болницата е с прекратено електроснабдяване и са подхванати ограничения за обозопасяване и извеждане на пациенти.
Екипи работят и в Онкодиспансера, подлеза на аптека “Марица ”, подлеза на Чифте баня, подлеза на Пловдивският университет -1 равнище на Мол “Галерия Плаза ”, има известия за закъсали коли по Кукленско шосе.
Около 14.00 часа в южната част на Пловдив падна временен проливен дъжд, главно в кв. „ Кючук Париж “. До 14.30 часа са получени 33 сигнала за наводнени обекти, от които по-характерни са за детските градини – „ Вяра “, „ Мечта “ и „ Валентина “, подлеза на централна гара и подлеза на улица Гладстон. Съобщено е за 22 случая на наводнени изби в приземни етажи на жилищни и публични здания.
За ограничение на наводнението са включени 9 екипа от службите на Пловдив и Сектор СОД, в допълнение е основана организация за събиране на свободния от дежурство състав и прилежащи районни служби. Няма заплаха за децата от детските градини, няма потърпевши и бедстващи жители.
Към 17.00 часа след паднал пороен дъжд в оперативния център на пожарната в Стара Загора са получени към 10 сигнала, основно за паднали дървета и запушени шахти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР