Пловдив. Таксиметровите компании в страната са готови за нови протести.

...
Пловдив. Таксиметровите компании в страната са готови за нови протести.
Коментари Харесай

Георги Ряпов, Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи: Таксиметровите компании в страната са готови за нови протести

Пловдив. Таксиметровите компании в страната са подготвени за нови митинги. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Пловдив Георги Ряпов от Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи, в отговор на въпрос чакат ли се нови митинги против „ налог такси “. По думите му това ще стане най-рано през месец септември. „ Настояваме за промени в закона за автомобилните транспорти и закона за локални налози и такси. Не сме съгласни с новите размери на „ налог такси “, както и с методите записани в тези два закона за установяване на по-високия размер “, добави Ряпов. Той напомни, че в Пловдив годишният данък от 300 лева скочи на 750 лева Според Георги Ряпов митингите през есента най-вероятно ще се състоят в София.
„ Фокус “ напомня, че в края на предходната година таксиметрови компании в Пловдив стачкуваха на няколко пъти против размера на новия данък. Стигна се и до блокади по съществени булеварди в Пловдив, което затрудни с часове придвижването в града.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР