Пловдив. Силите за специални операции продължават изпълнението на специфични задачи

...
Пловдив. Силите за специални операции продължават изпълнението на специфични задачи
Коментари Харесай

68-ма бригада Специални сили: Силите за специални операции продължават изпълнението на специфични задачи по охраната на българо-турската граница

Пловдив. Силите за специфични интервенции не престават осъществяването на характерни задания по защитата на българо-турската граница, взаимно с Главна дирекция „ Гранична полиция ”. Това оповестиха от пресцентъра на 68-ма бригада Специални сили . Възпрепятстването на незаконното прекосяване на мигранти на територията на Република България е една от главните задания, свързани както с националната сигурност на страната, по този начин и с защитата на европейската граница. Това са задания, предоставени като резултат от последните промени в Закона за защитата и въоръжените сили, за които се приготвят силите за Специални интервенции на Българската войска с пълководец бригаден военачалник Явор Матеев. Формированията за Специални интервенции настоящи в при граничните региони на българо-турската граница в периметъра от Малко Търново до Резово употребяват специфични тактики, техники и процедури в сходство с главните задачи на Специалните сили за осъществяване на тази действителна задача. Ежедневно военнослужещите от Специалните сили взаимно с органите на Главна дирекция „ Гранична полиция ” предотвратяват незаконното нахлуване на територията на страната.
На 23 август 2018 година министър-председателят на Република България Бойко Борисов и ръководителят на най-голямата парламентарната група в Европейския парламент Манфред Вебер дадоха висока оценка по време на визитата си на преградното оборудване и благодариха на „ Гранична полиция ” и Силите за специфични интервенции за взаимните им дейности при защитата на държавната и европейска граница.
Премиерът съобщи: „ България за разлика от доста други страни без да шуми си направи уреди, купи си кораби, увеличи до допустимо най-голяма степен квалификацията на своите моряци. След това направи нужното за техниката, за униформи и облекла. Генерал Матеев и силите за Специални интервенции правят сега прелестна работа при безусловно цялостна съгласуваност сред шефовете на гранична полиция и армията, в действителна бойна конюнктура, а не в учение… “.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР