Пловдив. Протест с чорапи организират граждани в кв. Капана в

...
Пловдив. Протест с чорапи организират граждани в кв. Капана в
Коментари Харесай

Протест с чорапи организират в кв. Капана в Пловдив тази вечер срещу агресия, проявена от собственик на заведение

Пловдив. Протест с чорапи провеждат жители в кв. " Капана " в Пловдив довечера, поради експанзия, проявена от притежателя на заведение там, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Протестът се провежда в обществената мрежа, от 20 часа.

Организаторите приканват хората да си донесат старите чорапи пред заведението Yellow dot и да ги дарят на бияча от " Капана ", който през вчерашния ден се есаморазправял с Митко, който е продавач на чорапи и който обикала квартала, без да плречи никому.

" Ако не сте безразлични към това, което се е случило с Митко, елате да хвърляме мръсни чорапи по заведението Yellow dot! (това събитие пък е планувано за неделя, 30 май, от 15,00 часа).

Близо 2300 подписа за към два часа събра и петиция „ Да накажем индивида, който атакува Митко “. " Собственикът на заведение " Yellow Dot " в Капана атакува Митко с чорапите и заслужава да бъде осъден, както и заведението му да бъде затворено ", написа създателят на петицията Жана Софрониева. " Подпишете се, с цел да можем да изразим гражданската си позиция и с цел да не стоим безучастни пред несправедливостите! ", написа още тя.

Съссвои постове в мрежата пловдивчани приканват хората да бойкотират заведението на юриста Ивайло Пенов и да си купуват чорапи в символ на поддръжка към Митко. Бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Владо Дончев също се е включил към апела за протест на заведението на този “адвокат ”, като твърди, че той е с редица дисциплинарни санкции като юрист и присъда за машинация от Варненския съд.

Днес Районна прокуратура – Пловдив се самосезира по излъчен в медиите видеоклип и разпореди инспекция за осъществено принуждение по отношение на мъж пред заведение за хранене в кв. " Капана “ в Пловдив. Пострадалият е махленски продавач на чорапи, се споделя в известието на прокуратурата.  

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР