Пловдив почти сигурно губи Панаира. Днес беше последният срок, в

...
Пловдив почти сигурно губи Панаира. Днес беше последният срок, в
Коментари Харесай

Губи ли Пловдив Панаира, ако не бъде спряно вписването на варненските акции?

Пловдив съвсем несъмнено губи Панаира. Днес беше последният период, в който кметът на града Здравко Димитров трябваше да спре вписването на варненските акции към капитала на ръководеното от Георги Гергов „ Пълдин Туринвест “.

Проверка на Дарик в Търговския указател сподели, че апортираните акции към момента не са вписани. Това обаче няма никакво значение все още, тъй като от отговора на пресцентъра на общината на запитването на Дарик стана ясно, че Здравко Димитров, който е в следващ отпуск, ще изиска единствено анулация на взетите решения на Общото заседание на сдружението.

От Демократична България Пловдив обявиха, ще търсят юридическа опция за прекъсване на " съдбовното ", съгласно тях,вписване.

„ Съмненията ни, че „ пропускът “ на градоначалника е тенденциозен, се потвърдиха още повече, когато се оказа, че с изключение на с него, няма да имаме среща и с заместника му, изпълняващ длъжността сега, както и с шефа на Правния отдел на Община Пловдив, която била в болничен ", споделиха през днешния ден съветниците от партията след повече от час престой в двете здания на община Пловдив.

„ Много добре знаем, че следва кметът Здравко Димитров освен да апелира решенията на Общото заседание на акционерите на сдружението, взети на 9 януари, само че и да изиска прекъсване на вписването на варненските акции, както към този момент го направи преди месец и половина при същите условия. И това не е нужно да бъде записано категорично в решението на локалния парламент, тъй като единственият метод да се отбрани публичния интерес е точно прекъсване на вписването на нараствания капитал “, разяснява ръководителят на групата съветници на Демократична България Веселина Александрова.

„ Двете дейности не са изключващи се, а вървят редом “, добави и Добромира Костова.

А Александрова онагледи обстановката по този начин:

„ Това е същото като да караш с 200 км в час в града, единствено тъй като служителят на реда не ти е споделил категорично, че не можеш да шофираш с повече от 50, само че всички знаем, че е неприемливо “.

По думите й, " срамно е кметът на втория град по величина да се крие зад решението на локалния парламент ".

„ Далече съм от мисълта, че юристите работещи в община Пловдив и обслужващи ползите на пловдивчани, не знаят че вписването в действителност на процедура значи загуба на Панаира, тъй като то блокира всички следващи дейности, които могат да доведат до прекосяване на Панаира в частни ръце “, разяснява и Веселка Христамян.

„ Оставаме със подозрението, че бездействието на кмета Здравко Димитров в действителност е в интерес на Георги Гергов, което за нас е изключително притеснително ", акцентира и Владимир Славенски.

Дарик потърси за коментар кметът Здравко Димитров, само че той не дава отговор на телефонните ни позвънявания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР