Пловдив. Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин

...
Пловдив. Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин за опит за убийството на портиер в дискотека

Пловдив. Пловдивският апелативен съд удостовери напълно присъдата на арменския жител С. Х., непрекъснато пребиваващ в България. Той е наказан от окръжния съд на шест години отнемане от независимост за опит за ликвидиране на пазач на пловдивска дискотека, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от Съдебната палата.

Делото в Апелативен съд е формирано по митинг на окръжна прокуратура и потърпевшия, които упорстват за увеличение на наказването. Подсъдимият също е обжалвал присъдата с искане да бъде приет за почтен.

Подсъдимият С. Х., е приет за отговорен за това, че на 29.07.2018 година в гр. Пловдив е направил опит съзнателно да умъртви А. К. и действието е осъществено преднамерено.

След като в детайли проучва доказателствата по делото Пловдивският апелативен съд приема за безспорно потвърдено, че С. Х. е създател на опита за ликвидиране, който е направил с нелегално притежаван револвер. Освен това С. Х. е наказан да изтърпи и предходна условна присъда от година и три месеца, в изпитателния период, на която е направил опита за ликвидиране. Той би трябвало да изплати и 15 000 лв. обезщетение на потърпевшия за претърпени морални вреди.

Пострадалият А. К. работел в частна охранителна компания и изпълнявал активността на пазач на дискотека. Три месеца преди опита за ликвидиране, подсъдимият и негови другари, паркирали пред входа на заведението с желание да влязат. Портиерът А. К. помолил подсъдимия да реалокира автомобила си. Той отказал. Бившият ММА първенец С. Х. нападнал охранителя. Дошли телохранители от дискотеката и настанал пердах. В резултат на това на двама от приятелите на С.Х. били породени разнообразни по степен пострадвания.

На 29.07.2018г., сутринта, С. Х. причакал А.К. пред блока, в който живеел и стрелял по него с револвер. Ранил го в двата крайници и избягал. Пострадалият позвънил на 112 за помощ. По походката и външния тип на отдалечаващия се стрелец разпознал лицето, с което се сбили преди време пред дискотеката. С. Х. бил задържан на Слънчев бряг. По телефон, открит в автомобила, и по косата му са открити частици, полепнали от изстрелите с револвер. Съдът приема в претекстовете си, че записите от камерите в хотела опровергават изказванието му, че цялата нощ на 28 против 29 юли бил на

морето. Освен това е записано придвижване на колата му по пътя от Бургас до Пловдив и назад на 28 и на 29 юли.

Решението на Апелативен съд – Пловдив предстои на обжалване или митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР