Пловдив отново попадна в полезрението на известна чуждестранна медия. Този

...
Пловдив отново попадна в полезрението на известна чуждестранна медия. Този
Коментари Харесай

Пловдив попадна в престижна класация на The Guardian преди празника си!

Пловдив още веднъж попадна в полезрението на известна задгранична медия. Този път градът под тепетата бе посочен за един от 10-те най-хубави европейски градове за пътешественици от " The Guardian ". Случайно или не материалът е оповестен единствено три дни преди празника на Пловдив.

Британското издание си е сложило за задача да предложи забавни дестинации за вкусна храна, нощен живот и просвета на всеки, който търси вълнуващо странствуване.

Класацията стартира с най-хубавите места на Стария континент за изкуство и просвета, а първата дестинация е Пловдив.

Вторият по-големина град в България има съществени искания да бъде най-старият непрестанно обитаем център в Европа, отбелязва изданието. Неговите славни дни са били при римляните – които са оставили мраморен амфитеатър на рид и 200 000 квадратни метра комплицирани мозайки в Епископската базилика.



Старият град е дом на цветни здания от 19-ти век, чиито по-големи втори етажи се " накланят " един към различен. Сред толкоз доста древност въпреки всичко има пространства и за съвременно изкуство.

Изданието приканва заинтригуваните да употребяват Алтернативната карта на Пловдив с разнообразни безвъзмездни за евакуиране направления, представящи невъзпети кътчета на града, дело на Катрин Сариева.



В затворената като в капсула на времето Хаджи Хасан Махала (Аджисана, както си го знаят пловдивчани), да вземем за пример, ромските поданици към момента употребяват конски каруци.

Разбира се, са упоменати и тепетата, като съгласно изданието най-прекрасната панорама е от " зеления " Бунарджик, който също се отличава с типично голяма скулптура на руски боец с картечница - Альоша.

Всеки фен на разходките би трябвало да поеме по калдъръмените улички в " Капана ". Този в миналото зарязан квартал в този момент е пешеходна зона с ниски цени, написа още The Guardian. Посочени са и известни заведения в арт квартала, които не трябват да се подминават.



Следващите две оферти за изкуство и просвета са испанският град Ла Коруня и Каунас в Литва.

Ако жадувате за нощен живот в съвременен европейски жанр, отправете се към френския град Лион или пък към полския Познан.


Лион

За да провокирате небцето си с най-хубавата европейска храна, отличен избор през идващите седмици са френският град Дижон и италианският Триест. Колоритни заведения за хранене с вкусни изкушения ще откриете още в Загреб, Хърватия.


Фрайбург

Накрая The Guardian предлага и две дестинации за оптимална отмора надалеч от градската суетност. Едната е Фрайбург, Германия, а другата - Вайле, Дания.


Вайле

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР