Пловдив. Над 70 локации ще предложи Нощта на музеите и

...
Пловдив. Над 70 локации ще предложи Нощта на музеите и
Коментари Харесай

Пловдив: Над 70 локации предлага „Нощта на музеите и галериите“ в града

Пловдив. Над 70 местоположения ще предложи „ Нощта на музеите и галериите “ в Пловдив. Фестивалът ще се организира за 13-та поредна година, като за първи път програмата ще бъде разграничена в три вечери - 15, 16, 17 септември. Това заяви за Радио „ Фокус “-Пловдив Веселина Сариева от фондация „ Отворени изкуства “.
В тазгодишната стратегия уредниците на събитието включват специфична галерия под мотото „ Тук на всички места “, отдадена на фондацията. Тя ще бъде показана в някогашния Детмаг и ще отвори порти на 15 септември. „ Проектите, самодейностите, идеите и методите на работа на „ Отворени изкуства “ ще бъдат показани на феновете под формата на съоръжения, художествени творби, видеоматериали, документи и други, “ добави Сариева.
Акцентите в програмата за 16-ти септември са градските пространства и интернационалната част от кураторската стратегия „ Тук на всички места “. Част от нея е международната премиера на аудио-визуалния пърформънс “Liminal ” на американката Мери Франк, който е обвързван с действителната и виртуална архитектура на пространството. Успоредно на 15 и 16 септември ще се организира и „ Малката нощ “, която ще предложи на детската аудитория голям брой работилници за графични и иконописни техники, игри и други забавни занимания. На 17-ти септември ще се проведат следобедни уъркшопи, разходки в градското пространство със специфична технология, която трансформира чувството за действителност и усещания, а също по този начин и прожекции и изложения.
„ Нощта на музеите и галериите “ е част от програмата на Есенния салон на изкуствата в Пловдив.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР