Пловдив исторически е град на 7 тепета. Едното от тях

...
Пловдив исторически е град на 7 тепета. Едното от тях
Коментари Харесай

От седмото тепе: Пловдив през септември - фестивали

Пловдив исторически е град на 7 тепета. Едното от тях към този момент го няма, съборено първо за камъни, с които да градят улици, а след това за мол. Затова и седмичният бюлетин на редакцията на " Капитал Пловдив " с най-важното и забавното от миналата седмица за района, ще бъде " виртуалното тепе ", от което да виждате какво става в близост - в бизнеса, нововъведенията, културата и несъмнено, градско развиване и политика.
Здравейте от " Седмото тепе "

Изпращаме последния ден от август и времето на летните отпуски, а със септември с изключение на новата образователна година, ще настъпи и началото на новият политически сезон и акцията за локалните избори.

Традиционно за Пловдив месецът е кондензиран с фестивали и събития, които притеглят хора от столицата и цялата страна. Това води до запълването на хотелите, повдигане на оборотите на заведенията и магазините, а от там и помпането на локалната стопанска система. С хората обаче идва и трафикът, а да не забравяме, че около завръщащите се от морето сезонни служащи и отпускари, градът се усилва неведнъж.
Реклама
В същия миг ненавременните поправки, за които ви разказахме миналата седмица, ще са фактор още дълго. На този декор автобусните транспорти до прилежащите обитаеми места не се усъвършенстват, а даже основават непрестанен проблем за пасажерите и ги отхвърлят един по един, което носи още трафик откакто те предпочетат да се придвижват с персонален автомобил. Така се чака след 15 септември Пловдив да бъде безусловно блокиран, тъй като и градският превоз на града е обезсърчителен и не усъвършенства ситуацията.

И до момента в който отиващата си локална власт за четири години не разплете транспортния възел на града под тепетата, за по-малко от година съумя да приготви почвата за прощаване с част от парка до Гребния канал. Тема от седмицата: Сезонът на фестивалите стартира Какво става?

По традиция септември е един от най-наситените месеци на фестивали и събития през годината. 2023 година се обрисува да не е изключение. Още на 1.09 стартират два от фестивалите, които дават обещание да привлекат хилядна аудитория към себе си.

Единият, Station Street Festival / Фестивал " Улица Станционна ", се организира за първа година и. Той ще протече в шест фестивални дни с разнообразна стратегия, по време на която ще има музика, представители на гейминг общността в Пловдив и страната, архитектурно-исторически турове, Live студио с посетители и лъчение на протичащото се на сцените, ситуирани на ул. " Иван Вазов ".
Реклама
Другият започващ фестивал на 1 септември е към този момент обичайният Shake That Хълм, който до в този момент се организираше на поляните в подножието на Младежкия рид, само че тази година ще е на територията на отворилото порти през тази година пространство. Той ще е до 3 септември и ще показа поп, електронна, джаз и суинг, RnB и DJ музика в концептуално обособени фестивални зони.

На 6 септември по случай празника на града на Plovdiv Stage Park ще стартира и бирен фест, който ще притегля гости до 10 септември. Същата неделя стартира 27-то издание на театралния фестивал " Сцена на Кръстопът ", който ще продължи до 21 септември. Освен него на 22 и 23 септември ще се организира и не толкоз типичния за града под тепетата BalkanFest, който на сцената си до гребната база ще посрещне реализатори като Азис, Ceca, Dino Merlin и Zeljko Joksimovic.

Към това се прибавят обичайния механически панаир в средата на месеца, различен бирен фестивал в Лаута, благотворителното събитие " Нощ на Ангелите " и самостоятелните концерти на италианците от Il Volo, както и на лиричния Michael Bolton.

Защо е значимо?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР