Пловдив и тази година няма да има нов лекоатлетически стадион.

...
Пловдив и тази година няма да има нов лекоатлетически стадион.
Коментари Харесай

Как в Габрово и Трявна имат чисто нови лекоатлетически писти, а пловдивските световни шампиони тренират на писта на 33 години

Пловдив и тази година няма да има нов лекоатлетически стадион. Въпреки триумфите, медали и международните трофеи пловдивски спортисти са принудени през лятото да упражняват на пистата на стадион " Пловдив ", която към този момент е доста остаряла. 
Прочетете още
Пистата в Пловдив е правена през 1990г. за Световното състезание за младежи и девойки по лека атлетика. От тогава до през днешния ден няма никакво усъвършенстване, а в това време пловдивските спортисти упражняват на пистата, тъй като просто няма друго място.

В последните години Пловдив имаше международни шампионки по лека атлетика за девойки, сребро от Европейското за дами в зала, медали от Световни и Европейски за младежи и девойки, влизания във финали на огромни шампионати. 

Само преди дни пловдивчанката Пламена Миткова завоюва сребърен орден от Европейското състезание до 20 години, а друга пловдивчанка - Радина Величкова завоюва сребро от Европейския юношески Олимпийски фестивал. 

Въпреки това пловдивските спортисти не престават да се състезават при условия, които не дават отговор за подготовката на международни първенци. 

Решението е в Пловдив да се направи нов лекоатлетически стадион, който да поеме тренировките на пловдивските спортисти през лятото. Такъв обаче няма да има и тази година. Стадионът е изработен за Световното състезание по лека атлетика за младежи и дами и се намира в непосредствена непосредственост до огромния стадион.

Подобен лекоатлетически стадион може да одобри и интернационалния лекоатлетически шампионати. Основният ремонт е обвързван с чисто нова писта, нов терен, седалки, осветяване, хигиеничен възел с всичко належащо – баня, съблекални, административни стаи.

В същото време доста по-малки градове от Пловдив разполагат със страхотни нови писти. 

На стадион " Христо Ботев " в Габрово има хубава писта, която дава отговор на всички условия. Не инцидентно и в Габрово федерацията проведени лагери, които се организират през лятото и есента. Пистата е актуализирана през 2021-а година и досега си наподобява в ужасно положение. 

В надалеч по-малкия град Трявна също има доста хубава писта на стадион " Ангел Кънчев ". Пълното възобновяване на стадиона и построяването на пистата е направено през 2012-а година. 

В Пловдив обаче още нямаме естествена писта, а сред краткотрайно пловдивските спортисти популяризират страната ни по целия свят - печелят медали от огромни конгреси, както и вътрешни шампионати и шампионати, на инат на изискванията, които им се обезпечават. 

Преди няколко месеца започва най-сетне дълго чаканото възобновяване на градежа на новия басейн Младост и по всичко наподобява, че Пловдив най-сетне ще си има нов басейн. Не по този начин обаче стоят нещата с лекоатлетическия стадион...

Големият въпрос е по кое време Пловдив най-сетне ще има лекоатлетически стадион? 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР