Пловдив е комуникативно място, което предлага занимания, както в града,

...
Пловдив е комуникативно място, което предлага занимания, както в града,
Коментари Харесай

Идеи за разходка: 5 страхотни места край Пловдив за туризъм

Пловдив е отзивчиво място, което предлага занимания, както в града, по този начин и към него. Уикендите и почивните дни са постоянно изпълнени с хрумвания за направления, които повтаряме и завтаряме, тъй като не постоянно един ден стига, с цел да се развихрим с ом пътешествията.

Ето и пет дестинации, които са покрай Пловдив, и може да посетите, с цел да си отдъхнете уместно.

1. Асеновград и Асеновата цитадела
Асеновград е единствено на към 15 мин. път от Пловдив, което разрешава да отскачаме до там постоянно. В града могат да се посетят и Палеонтологическия, Историческия музей и Рибната черква, което прави разходката тук още по-пълна.

Разбира се, най-атрактивното за посетителите си остава Асеновата цитадела, която се извисява на рид над града. До там се стига с кола, има организиран паркинг и работи през по-голямата част на годината. Входът е към 2-4 лева, за което получаваме и впечатляваща панорама към Родопите. Историята на крепостта стартира още по време на Византийската империя, като се счита, че е съществувала и преди този момент по време на траките, а първите писмени сведения за мястото са датирани от XI в. Всеки би трябвало най-малко веднъж да посети крепостта и храма, а пловдивчани имаме привилегията да го вършим по-често.



2. Бачковски манастир „ Успение Богородично “
Непосредствено след Асеновград, в посока Смолян и на още 10-15 мин., е Бачковският манастир, който също притегля като магнит феновете на природата, историята и религията. Също по този начин наоколо се намират и голям брой екопътеки (Зелената пътека, Резерват „ Червената стена “), и приказно спокойните поляни, водопадът Сливодолско пръскало, параклисите, като Аязмото, Св. Архангел Михаил, и други



3. Горни Воден и манастир „ Св. Св. Кирик и Юлита “
Само на няколко минути от Пловдив, постоянно палим колата до Горноводенски манастир „ Св. Св. Кирик и Юлита “. В летните месеци може да се съчетае с обиколка на покрайнините, а гледката към Пловдив си заслужава.



4. Крумово и Музеят на авиацията
Музеят на авиацията се намира в съседство с 24-та авиобаза и летище Пловдив, на 12 км от Пловдив. Музеят има почти към 6800 експоната, 59 летателни апарата, ситуирани в 2 вътрешни и 1 външна експозиция, 2 ремонтно-възстановителни хангара и архивохранилище.



5. Хисаря

Природата е подарила на град Хисаря най-голямото благосъстояние - минерални извори за здраве и хубост. От хилядолетия тук идват хора особено поради лечебната вода. В града можете да посетите Археологически музей; да се разноските из старинният град, разгласен за археологически резерват, в който могат да се видят тракийска гробница, разкопките на римски терми, казарми и административни сгради; да се насладите на красиви паркове с редки растителни типове от всички краища на света.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР