Площадка на една от столичните фирми за чистота, разположена между

...
Площадка на една от столичните фирми за чистота, разположена между
Коментари Харесай

Разчистват нерегламентираното сметище в Люлин 2

Площадка на една от столичните компании за непорочност, ситуирана сред кварталите " Република " и " Люлин " 2,е превърната в нерегламентирано бунище. Кога сметището ще бъде отстранено.

Повече от година поданици на квартал " Люлин " 2 са принудени да живеят и да дишат мръсния въздух, който се носи от боклуците, ситуирани върху площадка на частната компания за непорочност в София " Софекострой ".

" Всеки може да види гарваните, мишките, мръсотията, страхотната миризма. На това бунище не му е мястото тук. Наблизо живеят хора, минават дребни деца ", сподели Любомир Костадинов.

" То се усеща неприятната миризма отвред. Трябва нещо да се направи и тая компания да махне боклуците ", сподели Ели Костадинова.

Според хората площадката е за паркиране на коли, техника само че не и за отпадъци. Търсили са подпомагане от ХЕИ, само че досега без резултат.



Директорът на компанията " Софекострой " съобщи, че от два месеца е на поста и му е мъчно да изясни по какъв начин се е стигнало до струпване на отпадъците. След намесата ни обаче компанията стремително стартира извозването им.

От компанията притежател на въпросната площадка дадоха обещание, че до седмица отпадъците ще бъдат отстранени отсам и извозени до хранилище " Враждебна " и завода за боклуци край гара Яна. След това цялата площадка ще бъде дезинфекцирана.

" В депото във Враждебна ще отиде боклукът, няма да го изхвърлим някъде на нерегламентирана площадка. Хората би трябвало да са спокойни, че в бъдеще няма да се получават такива неща ", сподели Даниел Йорданов, изпълнителен шеф на " Софекострой ".

Жителите на " Люлин " 2 към този момент са скептични. Зявиха, че деликатно ще наблюдават дали компанията ще съблюдава обещанието си, както и да не се появят още веднъж отпадъци върху терена.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР