Площадът пред парижката катедрала Нотр Дам продължава да е затворен

...
Площадът пред парижката катедрала Нотр Дам продължава да е затворен
Коментари Харесай

Площадът пред "Нотр Дам" още е затворен заради оловен прах

Площадът пред парижката катедрала " Нотр Дам " продължава да е затворен поради продължаващото съществуване на оловен прахуляк в региона, съгласно известие от през днешния ден на френските управляващи. Почти три месеца след пожара, който опустоши катедралата, проучвания демонстрират, че ограниченията за изчистване на въздуха към постройката към момента не са дали стремежи резултат. Площадът бе затворен незабавно след пожара. Сега ще бъдат подхванати нови ограничения.

Голямо количество олово е употребявано при построяването на покрива на катедралата и островърхата кула на Нотр Дам, които изгоряха при пожара. Вследствие на огъня оловото се разтопи. Според управляващите проби на въздуха в региона демонстрират, че съществуването на олово в жилищните здания към катедралата в този момент е в границите на допустимите правила, само че при други проучвания на площада спорадично са били засичани високи равнища на оловен прахуляк.

Френският информативен уебсайт " Медиапар " заяви по-рано, че количеството олово във въздуха в региона на катедралата е 100 пъти по-високо от допустимите правила и упрекна френските управляващи, че крият истината за казуса. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР