Площадът на Републиката в Париж отново стана сцена на размирици

...
Площадът на Републиката в Париж отново стана сцена на размирици
Коментари Харесай

Стотици кюрди протестират в Париж след тройното убийство вчера

Площадът на Републиката в Париж още веднъж стана сцена на безредици по време на митинга поради вчерашната офанзива край кюрдския културен център. Демонстрантите носеха флагове и плакати и уважиха починалите си сънародници с минута безмълвие, прецизира Българска национална телевизия.

Атмосферата се нажежи по-късно и се стигна до конфликти с полицията, каквито имаше и през вчерашния ден. Митинги е имало и в други френски градове по апела на Кюрдския либерален съвет, който изисква отговори след кървавото нахлуване.

Според следствието претекстовете на 69-годишния нападател, арестуван след стрелбата, са чисто расистки. При разпита в ареста той е декларирал намерено, че е стрелял умишлено по кюрдската общност. Мъжът е бил осъждан два пъти за набези и нелегално владеене на оръжие и се е намирал под правосъдно наблюдаване. 

Преди година той е нападнал с нож мигрантски лагер. " Това е терористичен акт " - съобщи през вчерашния ден Ажит Полат, представител на Кюрдския либерален съвет. Сутринта префектът на парижката полиция се срещна с представители на кюрдската общественост по гледище на президента Еманюел Макрон. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР