Плодовете заемат важна част във всяка здравословна диета. Корите на

...
Плодовете заемат важна част във всяка здравословна диета. Корите на
Коментари Харесай

Защо не трябва да изхвърляте обелките на тези плодове

Плодовете заемат значима част във всяка здравословна диета. Корите на някои от тях са не по-малко потребни. Те са богати с диетични фибри и фловоноиди, витамини и материали. В кората на някои плодове като лимони, ябълки, манго съдържат 15% повече фенолни съединения, в сравнение с в сърцевината им.

Кои са най-полезните кори?

Портокали

Кората на портокала е отличен източник на фибри и фенолни съединения. Та има противоракови и антиатеросклеротични свойства. Можете да я употребявате като добавка в чая, като съставна част в маска за лице, за втриване в кожата, с цел да се предпазите от захапване на комари.

Ябълки

В кората на ябълката има високо наличие на антиоксидантни съесинения. Можете да употребявате кората за подготвяне на домакински оцет, за смутите, коктейли и даже за антибактериален освежител за въздух. Отлични са и за подготвяне на маска за лице.

Лимон

Лимоновата кора има извънредно позитивен резултат върху здравето ни и оказва помощ в борбата с килограмите. Намалява риска от сърдечни болести и диабет. Ароматните кори са идеална добавка към чая, за разчистване на кожата в региона на подмишниците, като натурален дезодорант. С помощта на кората от лимон можете да се отървете от гъбични инфекции, бактериални и инфекции на скалпа на косата.

Банан

Кората от банан е богат източник на фибри, които оказват благотворно въздействие върху стомашно-чревния тракт. С кората от банан можете да избелите зъбите си, да облекчите захапване от инсекти или пък за лекуване на екземи. Просто натрийте засегнатото място с вътрешната част на кората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР