Плодовете са добър източник на енергия, защото дават на тялото

...
Плодовете са добър източник на енергия, защото дават на тялото
Коментари Харесай

Консумацията на плодове засилва глада

Плодовете са добър източник на сила, тъй като дават на тялото нужното количество хранителни субстанции, а също по този начин го поддържат добре хидратирано. Те оказват помощ и за възстановяване на кръвообращението и храносмилането, вършат кожата по-сияеща, а косата по-блестяща.

Диета, богата на плодове и зеленчуци, е уместно детоксикиращо средство и отличен естествен способ за понижаване на непотребните килограми. Този тип диета обезпечава здравословно намаляване. Това най-малко са препоръките на милиони диетолози по целия свят, които предлагат в дневното меню на всеки човек да участват най-малко няколко плода.

Но екипът на проф. Катлийн Пейдж от Медицинския институт Кек към Университета в Южна Калифорния предизвестява, че би трябвало доста да внимаваме със съдържащата се в плодовете фруктоза. Екипът от университета предлага да понижим приема на фруктоза и мощно да ограничим подсладителите.

Изследването върху въздействието на плодовете върху човешкия организъм е стигнало до извода, че съдържащата се в плодовете фруктоза, която откриваме също в меда, подсладителите и газираните питиета, отключва сигналите за апетит и вкус за вкусна храна.

Резултатите са безапелационни - медът, добавките към салатите, газираните питиета и огромна част от плодовото благосъстояние на света, съдържат огромни количества фруктоза.

Според проф. Катлийн Пейдж това вещество не може да подтиква хормоните от рода на инсулина, които ни оказват помощ да се усещаме сити.

 Плодове

Фруктозата, спрямо глюкозата, по-силно подтиква центровете за заплащане в мозъка, провокира по-силно възприятие за апетит и предпочитание за спомагателна храна.

Това, несъмнено, не значи, че хората, които желаят да се сбогуват с някой непотребен кг, наложително би трябвало да изключат плодовете от менюто си.

Цитрусовите плодове като лимони, грейпфрути и киви не съдържат огромни количества захар, тъй че могат умерено да бъдат похапвани. Те са ниско въглехидратни, подкрепят чревните функционалности и положителното храносмилане, отстраняват неприятния холестерол, отстраняват токсините и несмлените останки от тялото. Всичко това е причина за здравословно намаляване.

За разлика от тях ягодите, черешите, гроздето и бананите са добре заредени с високи количества фруктоза. Въпреки че никой не отхвърля потребните им свойства, даже да не консумирате друга храна, с изключение на тези плодове, едва ли ще постигнете забележителни резултати в битката с килограмите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР