Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, имат способността да

...
Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, имат способността да
Коментари Харесай

Това растение убива раковите клетки

Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, имат способността да убиват раковите кафези. Това откриха нови лабораторни проучвания, резултатите от които неотдавна бяха оповестени в списание Food&Function, предава actualno.com. Хинапът е прочут в България и като жожоба, финап, барбарошка или китайска фурма и се категоризира като една от най-модерните суперхрани поради множеството потребни субстанции, които съдържа.

Плодовете на хинапа са с високо наличие на витамин С – към 15-18 пъти повече, в сравнение с в цитрусите и над 200 пъти повече от ябълките. Богати са също на витамините А, B2 и P, протеини, флавоноиди, сапонини, танини и киселини. От минералите съдържат най-вече калций, желязо и фосфор. Листата на това храстовидно растение също са отличен източник на потребни хранителни субстанции – витамин B1, катехини, дъбилни субстанции и уронови киселини.
 Това растение убива раковите кафези

Плодовете на хинапа имат свойството да убиват раковите кафези на белия дроб, гърдата и простатата, сочат данни от изследване, Те предизвикват " вътрешен стрес " на туморите, съгласно откриватели от Кралското общество по химия. Резултатите са оповестени след голям брой опити в лаборатории.

В китайската медицина тези плодове се употребяват при бодърствуване, загуба на вкус и диария. Изследователите считат, че екстрактите от плода на хинап могат да се употребяват при лекуване на рак в обичайна китайска медицина. Въпреки това екипът, направил проучването, декларира, че са нужни спомагателни изследвания, с цел да се дефинира по какъв начин това растение предизвиква гибелта на раковите кафези.



Вижте някои от другите потребни свойства на китайската фурма:

Плодовете на хинапа намаляват артериалното налягане и контролират холестерола;

Укрепват имунната система, усилват физическата устойчивост и защищават от повишение на теглото;

Костилките на плодовете оказват помощ при болки в корема и кожни наранявания;

Корените на дървото подтикват растежа на косата и облекчават признаците при разнообразни типове шарка;

От кората на хинапа се прави разтвор, който оказва помощ при очни възпаления.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР