Плодове с костилки Плодовете с костилки (праскови, кайсии, череши, нектарини,

...
Плодове с костилки Плодовете с костилки (праскови, кайсии, череши, нектарини,
Коментари Харесай

НИКОГА не дръжте тези плодове и зеленчуци в хладилника си!

Плодове с костилки

Плодовете с костилки (праскови, кайсии, череши, нектарини, сливи) нямат място в хладилника. Те са по-твърди и месести и текстурата им е основана да устоя на по-високи температури. В хладилника те ще измръзнат, което ще отнеме сладостта и сочността им.



Диня и пъпеш
 ТОЛКОВА постоянно би трябвало да почистваме хладилника си! ТОЛКОВА постоянно би трябвало да почистваме хладилника си!
Да извадим всичко, което съдържа все още, да прегледаме кое става за консумация и кое не, да измием самия ледник и да върнем год...

Ако желаете да запазите и даже увеличите аромата и усета на пъпешите и дините, дръжте ги отвън хладилника. Изследванията демонстрират, че съхранението на пъпешите и дините на стайна температура резервира и антиоксидантите в тях. Охлаждайте с ледена вода директно преди консумация. 

Домати

Сладките и киселите домати нямат място в хладилника, в случай че желаете да се радвате на вкусовите им качества. Избягвайте съхранението на домати в хладилника, в случай че не са изцяло узрели. 

Ябълки

При ябълките просто няма безусловно никаква потребност да ги държите там. Те са едни от най-издръжливите плодове, което прави ненужно съхранението им в ледник. Освен това е добре постоянно да ги държите настрана от останалите артикули, тъй като ги карат да се скапват по-бързо.
 Защо всяка стопанка стартира да държи гъба за чинии в хладилника си? Защо всяка стопанка стартира да държи гъба за чинии в хладилника си?
Знаете, че хладилникът е едно от тези места в дома ни, от където може да идва неприятната миризма. Ако не желаеме това да ни се случва и все...



Авокадо

Охлаждането в ледник при множеството плодове и зеленчуци, както при авокадото, стопира процесите на зреене. А както знаем, авокадото би трябвало да узрее добре, с цел да е хубаво за консумация, а по принцип зрее постепенно. Ако желаете да го консумирате по-скоро откакто сте го купили, дръжте го навън, а не в ледник.

Банани

Бананите стопират да зреят в хладилника и остават твърди. Те губят сладостта си и текстурата им остава хрупкава, а не мека и месеста, каквато я обичаме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР