Плевен вече има своите горди малки гвардейци от Основно училище

...
Плевен вече има своите горди малки гвардейци от Основно училище
Коментари Харесай

​Плевен има своите малки гвардейци

Плевен към този момент има своите горди дребни гвардейци от Основно учебно заведение „ Д-р Петър Берон ". Деца от трети до седми клас образуваха втория училищен гвардейски отряд в страната. Инициативата потегли преди 10 години от Кърджали.

Плевен

В първия ден, в който плевенските деца облякоха своите гвардейски униформи, упътвания и кураж им дадоха същинските гвардейци от Националната военна част.
сержант Станислав Тошев, гвардеец: Аз ги виждам за първи път през днешния ден, нямам по-сериозни наблюдения върху тях, само че всичко наподобява доста красиво. Да са живи и здрави, шанс да имат в живота отсега нататък и да носят с горделивост тази униформа.
В гвардейския отряд не се влиза елементарно - необходим е отличен триумф, завоювани постижения за учебното заведение в разнообразни области и, несъмнено, почтено държание. 20 са избраниците, които носят влиятелната униформа през тази образователна година, още 10 се приготвят за отряда следващата година, когато седмокласниците в отряда ще продължат образованието си в други учебни заведения.
Ваня Дражева, шеф на ОУ „ Д-р Петър Берон " - Плевен: Те се конкурират между тях кой ще е по-добър, кой ще има по-висок триумф, с цел да влезе в гвардейския отряд. Всички тези деца са извънредно положителни възпитаници, като резултати в образованието, като държание, като почтени прояви в учебно заведение.
Избраниците към този момент знаят символиката на униформата и какво е да си гвардеец. Взели са и първите уроци по маршировка, държание в строя и осъществяване на команди.
Димана Халова, 5 клас: Аз се веселя, че нося гвардейската униформа, тъй като тя е знак на България.Надежда Янкова, 7 клас: Аз съм ходила в София на парада на 6-ти май и съм виждала гвардейците какъв строй са, каква дисциплинираност имат и доста ми хареса.Калин Владов, 7 клас: И аз желая един ден да марширувам дружно до президента.
Първото тестване за плевенските гвардейци бе тържественият обред по освещаване и приемане на знамето на отряда, осъществен при съблюдаване на традициите от царско време. В идващите месеци те ще продължат да упражняват настойчиво и ще слагат свои хореографии, с които ще вземат участие в общоградските тържества в Плевен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР