Плесента върху храната може да има отрицателен ефект върху организма.Представете

...
Плесента върху храната може да има отрицателен ефект върху организма.Представете
Коментари Харесай

Да ни е сладко! Продават меденки с пълнеж от... плесен СНИМКА

Плесента върху храната може да има негативен резултат върху организма.

Представете си, че сте си купили меденки. Отваряте пакета, вземате меденка и отхапвате с самодоволство... и до момента в който преживявате насладата от първата хапка, осъзнавате, че пълнежът в меденката е затрупан с мухъл. В такава неприятна обстановка е изпаднала Веселина Йорданова. Жената е закупила меденки с заряд от огромен супермаркет. Самите меденки пък се създават във Велико Търново.

" Меденките добре, само че вместо заряд от ябълка, бяха с заряд от мухъл ", написа Веселина Йорданова в обществената мрежа Facebook.

Жената е разгласила фотография, на която виждаме една меденка, която е разграничена на две. Вижда се и пълнежът от ябълки, които е затрупан с мухъл.

Меденките обаче не са с изминал период на валидност. На опаковката е посочен следният период: 06.07.2023 година

" Е, да ни е сладко! ", написа още дамата.

Потребители на Фейбук допуснаха в мненията под поста, че меденките са били развакумирани. Според тях това е довело до плесента, която е " обхванала " пълнежа. Веселина Йорданова обаче съобщи, че не са били развакумирани - " подсигурявам ", написа тя.

" Партидата на мармалада е калпава. И по другите магазини е по този начин, само че никой не се е оплакал към момента ", разяснява Йоан Георгиев.

Анри Якимов пък се пошегува: " Това е синьо сирене, на спекулация сте! ".

Посъветваха дамата да подаде сигнал в Комисията за отбрана на потребителите, само че оттова най-вероятно няма да извърнат особено внимание на този случай, така като Веселина Йорданова не е запазила касовия бон - без него няма доказателство от кое място е покупката.

Плесените, които се появяват върху храната, може да бъдат черни, зелени, розови, бели, сиви и жълти - последните се смятат за най-опасни от всички, тъй като отделят афлатоксини. Сивата плесен е най-издръжлива, развива се на всяка повърхнина и прониква надълбоко в нея. Бялата мухъл, която визира най-често хляба и сиренето, е също рискова за хората. Хората, които ядат артикули с плесен, могат да страдат от алергични реакции и проблеми с дихателната система, настояват лекари.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР