Пленумът в събота няма да се занимава с оставката йФорумът

...
Пленумът в събота няма да се занимава с оставката йФорумът
Коментари Харесай

Корнелия Нинова саботирала преизбирането на Радев

Пленумът в събота няма да се занимава с оставката й
Форумът ще бъде задочен

Тя нямала право да води договаряния за държавно управление

Насроченият за събота от Корнелия Нинова пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия евентуално ще е задочен, заподозряха видни социалисти, подписали позицията “Социализъм XXI век” за коренно обновяване в Българска социалистическа партия, с които “Труд” беседва.

До четвъртък следобяд нито един член на Народно събрание не е получил уведомление къде и в какъв брой часа в събота ще бъде въпросният пленум. Тактиката на Нинова е ясна, изясни някогашен зам. ръководител на столетницата. След като тя подаде оставка, форумът би трябвало да избере неин заместител, който ще води партията до конгреса през януари. Това гласи алинея 2 на член 17 от устава. А алинея 1 императивно споделя, че пълномощията на ръководителя се приключват с неговата оставка. “Оставка и самоотвод не се гласуват”, разясни някогашният управителен кадър на “Позитано” 20.

При неприсъствения пленум не е допустимо да се приложи въобще член 17. А това, което ще бъде препоръчано “на подпис”, ще бъде мандат на Нинова да договаря за присъединяване в държавно управление с мандат на “Продължаваме промяната”. Но от “Социализъм XXI век” оспорват това Нинова да води тези диалози, защото с оставката си тя е изгубила пълномощията на ръководител.

Няколко часа преди президентските диспути Радев-Герджиков съперниците на Нинова от идейно-политическата платформа излязоха с послание към социалистите и симпатизантите им да поддържат Румен Радев и Илияна Йотова на балотажа в неделя. “След като Нинова се обърна против Радев, тя загуби онази детска поддръжка, която имаше в партията”, сподели за “Труд” един от създателите на “Социализъм XXI век”. Според него текстът на обръщението е написан от няколко души и е препоръчано на знакови лица в партията да го подпишат - от ветерана Анжел Вагенщайн до най-младите. Имало лавина от искащи да го подпишат, увери някогашен началник в алената централа.

Срещу Корнелия Нинова избухна и някогашният кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който е член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Според него “Нинова е влезнала в тима на проф. Герджиков и цели да разколебае гласоподавателите на БСП”.

Спряганият за най-вероятен правоприемник на Нинова на председателския пост - Крум Зарков - не отхвърли опцията да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия.

Лидерката в оставка опроверга подправен колаж
Корнелия: Имам възприятието, че Борисов ръководи страната
“От два дни имам чувството, че Борисов ръководи страната. По негово време беше безусловно същото”. Това декларира водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова във фейсбук.



“Ако мълчиш и си дисциплиниран, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на ръководещия стопанин, стартира тричането”, написа още тя в обществената мрежа.

Нинова изяснява, че след оставката ѝ и изложените претекстове, “разни хора не се свенят обществено да лъжат”.

“Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президентството съм се скрила. Но архивите приказват и споделят истината. За любопитните, и свободни хора ги напомням: от площада и от парламентарната естрада. На подвластните и лъжците ще давам отговор единствено с фактите”, написа още водачът в оставка.

Тя опроверга и публикувана нейна фотография във фейсбук, че ще гласоподава за проф. Герджиков.

Това е подправен колаж. Това е неистина. Задкулисието става все по-изобретателно. Парадоксалното е, че това се тиражира от хора, които пет години бяха на хранилка при Борисов с една задача: да разрушават Българска социалистическа партия от вътрешната страна и да ми вършат преврати.

Когато аз се биех с него, те припълзяваха в кабинета му да им подмятна някоя трохичка. В момента отново са на хранилка на властта и отново със същата задача.

Знам, че съм спънка за желанията ви. Знам, че Българска социалистическа партия ви би трябвало послушна и комфортна. Но още повече знам къде е силата на партията: в честността и чистотата на нейните членове. Накрая те вземат решение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР