Платформата за таксиметров превоз Максим такси трябва незабавно да прекрати

...
Платформата за таксиметров превоз Максим такси трябва незабавно да прекрати
Коментари Харесай

КЗК спира Максим такси и го глобява с едва 3520 лв.

Платформата за таксиметров транспорт " Максим такси " би трябвало неотложно да приключи активността си на територията на България, реши Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Причината е, че сдружението реализира нелоялна конкуренция и няма нужните разрешителни за осъществяване на транспортна услуга. Наложена му е санкция в размер на 8% от годишните доходи, която възлиза на 3520 лева

Едва след медийни изявления през март 2019 година антимонополната комисия стартира да преглежда случая с безконтролната услуга за свързване на пътуващи посредством смарт телефон приложение с водачи, които са подготвени да превозят клиентите до посочената дестинация. Част от водачите са регистрирани таксиметрови водачи и заплащат налози, само че друга част са физически лица, които не се регистрират на никое място и употребяват персоналните си коли.

" Максим такси ", което доби популярност като съветския Юбер, работи у нас от 2014 година, само че преди месец март бе проверявана само от Националната организация за приходите. През март тази година се стигна даже до митинги на пострадалите от нелоялната конкуренция на " Максим " таксита.

Компанията " Максим " е съветска, учредена е през 2003 година, а уеб сайтът ѝ има версии на 15 езика. Фирмата разчита на модела на споделени пътувания, при който всеки може да стане водач със личния си автомобил и да кара колкото време желае, без да бъде привързан с контракт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР