Платформата за социални медии TikTok, известна с малки видеоклипове с

...
Платформата за социални медии TikTok, известна с малки видеоклипове с
Коментари Харесай

Тик Ток обеща на ЕС да започне да следи за вредно съдържание и дезинформация

Платформата за обществени медии TikTok, известна с дребни видеоклипове с смешки и танци, разгласи, че работи интензивно за съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз, откакто водачите на блока желаеха от компанията повече старания.

TikTok – дъщерна компания на китайската ByteDance, към този момент се сблъска с апели за възбрана в Съединени американски щати поради връзките си с Пекин, а в този момент е подложена на яростен надзор в Европейския съюз, съобщи БГНЕС.

Високопоставени чиновници на блока неотдавна упрекнаха платформата, че не се оправя с проблемите, свързани с данните, авторските права и достъпа до нездравословно наличие.

В изказване TikTok съобщи, че е нараснала личния състав си, който се занимава със спазването на разпоредбите, и даде обещание да хоства данните на европейските консуматори в Ирландия.

Европейски Съюз прокарва набор от регулации за ограничение на властта на огромните софтуерни компании.

Сред новите закони е Законът за цифровите услуги (DSA), който би трябвало да влезе в действие през септември и който задължава платформите да отстраняват нелегално или нездравословно наличие като в противоположен случай рискуват големи санкции и даже цялостна възбрана.

" С по-младата публика идва и по-голяма отговорност ", споделил еврокомисарят Тиери Бретон на шефа на TikTok Шоу Зи Чу в диалог предишния месец, съгласно оповестена от Европейски Съюз информация.

" Недопустимо е зад видимо занимателни и безобидни функционалности потребителите за секунди да получават достъп до нездравословно, а от време на време даже животозастрашаващо наличие. "

Фирмата, която съобщи, че има повече от 5000 чиновници в Европа, даде обещание да продължи да смъква нездравословно наличие и дезинформация и намерено да рапортува за всевъзможни дейности.

Миналата година TikTok призна, че някои чиновници в Китай имат достъп до данните на европейските консуматори.

По-късно тя беше принудена да удостовери, че чиновници на ByteDance са имали достъп до данните на TikTok, с цел да наблюдават публицисти в опит да открият източника на приключване на информация към медиите.

Компанията отхвърля китайското държавно управление да има какъвто и да било надзор или достъп.

Но американските управляващи не разрешиха приложението от устройствата на федералното държавно управление, а някои законодатели желаят да забранят платформата напълно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР