Платформата Ripple и едноименната дигитална валута позволяват бързи и евтини

...
Платформата Ripple и едноименната дигитална валута позволяват бързи и евтини
Коментари Харесай

Western Union и MoneyGram тестват преводи с криптовалута

Платформата Ripple и едноименната цифрова валута разрешават бързи и евтини трансгранични разплащания.

© Dado Ruvic Още по тематиката
Първи опит за саморегулация на криптопазара

CEX.IO, Coinbase, eToro и други се сплотяват в асоциация, наречена CryptoUK
14 фев 2018
Пътеводител към света на криптовалутите

Дигиталните валути и блокчейн, обяснени за начинаещи
9 фев 2018
Виртуалната валута Ripple нарастна 10 пъти за последните две седмици

Вече е втора по пазарна капитализация след водача Bitcoin
2 яну 2018 След близо месец на спекулации, един от международните водачи по трансфер на пари Western Union разгласи, че прави оценка преимуществата на блокчейн технологията и тества транзакции посредством цифровата валута Ripple. Изпълнителният шеф на Western Union Хикмет Ерсек, споделя, представен от Bloomberg, че компанията търси най-много оптимизацията на сетълмента и оборотния капитал. Очакванията са при цялостното внедряване на технологията бързите прехвърляния на пари да станат доста по-евтини от в този момент.

Платформата Ripple и едноименната криптовалута (с борсов код XRP) оферират два съществени продукта. Единият е xCurrent, който се употребява от финансови институции за връзка и потвърждаване на парични преводи в действително време. Другият артикул е xRapid, който е ориентиран към доставчиците на платежни услуги и други финансови институции, които желаят да сведат до най-малко разноските за поддържане на ликвидност, изключително в разнообразни валути. Това е и технологията, която Western Union тества.

" Изпробвахме разнообразни артикули с Western Union за известно време, само че се спряхме на пилотното консолидиране на xRapid ", оповестиха от Ripple.

Услугата xRapid се тества и от другия международен състезател при паричните преводи - Money Gram. През последните два месеца редица банки по целия свят също оповестиха, че опитват с блокчейн технологията и услугите на Ripple, с цел да усъвършенстват разноските си и да съкратят доста времето за интернационалните прехвърляния. Преди седмица Ripple разгласи и за съглашение с паричния орган на Саудитска Арабия (SAMA), чиято цел е да интегрира технологията за трансгранични заплащания в банките в страната посредством xCurrent. Компанията навлезе и в китайския пазар за онлайн извършване на покупки, като подписа партньорство с локален снабдител на платежни услуги.

Всичко това докара до сериозен растеж в цената на XRP - 46% за последната седмица. Към 15 часа на 15 февруари Ripple се търгува за към 1.1 $, а пазарната капитализация на цифровата валута е 43.5 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР