Пласьор е задържан под стража, търсят се негови съучастници Печатница

...
Пласьор е задържан под стража, търсят се негови съучастници Печатница
Коментари Харесай

Разкриха печатница за фалшиви пари във Варна

Пласьор е арестуван под стража, търсят се негови съучастници
Печатница за подправени пари разкри варненската полиция при профилирана интервенция под надзора на Окръжната прокуратура. До нея се стигнало, откакто на 15 март в границите на 3 часа били от таксиметрова компания, пицария и денонощен магазин подали сигнали, че за артикули и услуги им е платено с подправени банкноти от 50 лева, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.



Разследващите открили, че пласьорът е 21-годишен юноша с престъпни регистрации за грабежи. На 19 март той бил задържан. В нает от него апартамент била открита настояща печатна работилница с над 80 подготвени подправени петдесетолевки с повтарящи се серийни номера, емисия 2019 година и над 500 броя неизрязани ментета на банкноти от 50 лева От жилището били конфискувани устройство за щемпел, хартия, огромен брой холограмни стикери, имитиращи защитната лента и всички нужни за производството на имитации принадлежности.

На пласьора са повдигнати обвинявания, че при изискванията на продължавано закононарушение е изготвял неистинен парични знаци и че ги е прокарал в послание, оповестиха от прокуратурата. По нейно искане Варненският областен съд задържа под стража младежа. Работата по случая продължава, като се обяснява съпричастността на други лица към осъщественото закононарушение, оповестиха от прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР