Плащания в брой остават до 10 000 лева, решиха депутатите,

...
Плащания в брой остават до 10 000 лева, решиха депутатите,
Коментари Харесай

Последно - кешовите плащания остават до 10 000 лева, решиха в НС

Плащания в брой остават до 10 000 лв., взеха решение депутатите, приемайки на второ четене промени в Закона за налог върху добавената стойност, с които се променят и други закони.

Със 101 гласа " за ", 52 " срещу " и 9 въздържали се депутатите отхвърлиха предлагането на държавното управление кешовите заплащания да бъдат лимитирани до 5 000 лв. , оповестява Българска национална телевизия.

Срещу намаляването на лимита се афишират " Обединени патриоти ", " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи и " Воля ". Менда Стоянова-ГЕРБ пази предлагането, като отбелязва, че това е следващата мярка за битка със сивата стопанска система.

 Менда Стоянова желае причини за тавана за кешовите заплащания
Менда Стоянова желае причини за тавана за кешовите заплащания

5 000 лева е салдото

Красимир Янков от левицата разяснява, че в случай че се одобри текста на държавното управление, всички разплащания над 5 000 лв. ще минат през банковата система, ще бъдат с такси и по този начин на процедура се покачва данъчната тежест за жителите. " Целта е, в случай че може през банките, и семки да си купуваме ", съобщи Павел Шопов от " Обединени патриоти ".

Отпада първичното предложение самоосигуряващите се лица да подават годишна данъчна декларация единствено по електронен път. Ако обаче годишната данъчна декларация бъде подадена до 31 януари на идната година по електронен път, лицата ще употребяват отстъпка 5 на 100 върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лева, при изискване че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности и данъкът за довнасяне е импортиран в период до 31 януари.

 Министерски съвет усъвършенства Данък добавена стойност, полза тютюна за наргиле и понижава кешовите заплащания
Отново готвят таван на заплащанията в брой

По ЗДДФЛ отпада отстъпката от 5% върху налога за довнасяне при подаване по електронен път на годишната данъчна декларация

Предприятията - платци на приходи, подават декларация за дължимите налози единствено по електронен път , в случай че задължението за подаване на декларацията поражда след 31 декември 2017 година С признатите на второ четене промени в Закона за Данък добавена стойност златните монети се квалифицират като капиталово злато, в случай че дават отговор на избрани условия.

Принудителната административна мярка " запечатване на обект за период до един месец " ще може да се ползва и към трето лице . Мярката ще може да се ползва, когато все още на запечатване обектът или обектите се стопанисват от това трето лице, в случай че то е знаело или е могло да знае, че е стартирана процедура по запечатване.

 Десни партии възмутени от тавана на кешовите заплащания
Десни партии възмутени от тавана на кешовите заплащания

Четвъртият опит на ГЕРБ и финансовия министър за предел от 5000 лв. е безсрамно и скандално предложение, считат те

Урежда се и корекцията на употребен данъчен заем за артикули и услуги, като се планува тези разпореждания да влязат в действие от 1 декември 2017 г . Останалите промени в Закона за Данък добавена стойност влизат в действие от 1 януари 2018 година като се изключи наредбата, обвързвана с мястото на бандеролите на опаковките на тютюневите произведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР