Плашещи нива на антисемитски прояви отчитат властите в редица европейски

...
Плашещи нива на антисемитски прояви отчитат властите в редица европейски
Коментари Харесай

Еврокомисията иска единен отговор на антисемитските прояви в държавите членки

Плашещи равнища на антисемитски прояви регистрират управляващите в редица европейски страни. От Европейска комисия предизвестиха, че протичащото се през последните дни припомня най-тъмните времена от историята на Стария континент.

 
Европейските евреи през днешния ден още веднъж живеят в боязън. Наблюдаваме обновяване на антисемитските произшествия и изразителност в Европейския съюз и по света: хвърлени коктейли " Молотов " по синагога в Германия, звезди на Давид, напръскани със спрейове по жилищни здания във Франция, осквернено еврейско гробище в Австрия, нападнати еврейски магазини и синагоги в Испания, стачкуващи, скандиращи лозунги на омразата против евреите. В тези сложни времена Европейски Съюз поддържа своите еврейски общности. Осъждаме тези подли дейности по допустимо най-категоричен метод. Те са в прорез с всичко, което Европа пази, с нашите съществени полезности и метод на живот.
Кристиан Виганд, представител на Европейската комисия

Според Брюксел 27-те би трябвало да дадат отпор на този растеж на антисемитизма, както и на растежа на антимюсюлманската ненавист, на които Европа е очевидец през последните седмици. В съдействие с страните членки Европейска комисия съобщи, че ще продължи да ускорява ограниченията за сигурност. Друг приоритет е използването на съответното законодателство, с цел да се подсигурява, че онлайн платформите реагират бързо и дейно на антисемитско или антимюсюлманско наличие онлайн, без значение дали става въпрос за терористично наличие, тирада на омразата или дезинформация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР