Плановете за излизане на Великобритания от Европейския съюз бяха забавени,

...
Плановете за излизане на Великобритания от Европейския съюз бяха забавени,
Коментари Харесай

Преди изборите във Великобритания - коя партия какво ще прави с Брекзит

Плановете за излизане на Англия от Европейския съюз бяха забавени, а държавното управление получи поддръжката на Народното събрание за осъществяване на предварителни избори на 12 декември. Би Би Си обобщава позициите за Брекзит на главните партии.

Консерватори

Премиерът Борис Джонсън желае Англия да напусне Европейски Съюз със договорка, само че сподели, че е податлив да изведе страната от блока и без такава. Той неведнъж съобщи, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октмоври " каквото ще да става ".

Джонсън обаче бе заставен да изиска пролонгация от Европейски Съюз, откакто не получи поддръжка в Народното събрание за ускорения график за приемане на законодателството към Брекзит.

Той съумя да реализира промени в контрактуваната от предходния министър председател Тереза Мей договорка, включващи унищожаване на противоречивия защитен механизъм за ирландската граница и замяната му с ново съглашение за митниците.

Лейбъристи

Ако завоюват изборите, лейбъристите желаят да предоговорят договорката на Джонсън за Брекзит и да я подложат на нов референдум. Те споделят, че референдумът ще е избор сред " заслужаваща доверие " алтернатива за излизане против вид за оставане.

При опцията за излизане лейбъристите споделят, че ще договарят Англия да остане в митническия съюз на Европейски Съюз и да резервира " тесни " връзки с единния пазар. Това ще й разреши да продължи да търгува с Европейски Съюз без инспекции, само че ще й попречи да подписва свои лични търговски покупко-продажби с други страни.

 Джеръми Корбин
© Reuters

Джеръми Корбин

Лидерът на партията Джеръми Корбин не е казвал по какъв начин ще гласоподава, в случай че се организира референдум, макар че даде обещание да извърши решението на хората.

Шотландската национална партия

Тя е за оставане в Европейски Съюз. Водеше акция за втори референдум за Брекзит. Крайната й цел е самостоятелна Шотландия, която да е пълновръстен член на Европейски Съюз.

Либералдеморкати

Обещаха да анулират Брекзит, в случай че завоюват на идващите избори.

Северноирландска Демократична юнионистка партия

Тя има съглашение с консерваторите, съгласно което им обезпечава поддръжка в Камарата на общините.

Но въпреки да желае Англия да напусне Европейски Съюз, не е удовлетворена от преразгледаната договорка, контрактувана от Джонсън. Партията се безпокои, че съюзът сред Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство може да бъде заплашен, тъй като Северна Ирландия ще би трябвало за даден интервал от време да следва част от разпоредбите на Европейски Съюз.

ДЮП желае да има право на несъгласие, с цел да може да отхвърли новите митнически сделки в бъдеще.

Независима група за смяна

Съставена е от депутати, напуснали Консервативната и Лейбъристката партии, от елементи поради позициите им за Брекзит. Подкрепя нов референдум и желае Англия да остане в Европейски Съюз.

Партията на Брекзит

Иска Англия да напусне Европейски Съюз без договорка. Твърди, че преразгледаното съглашение на Борис Джонсън е неприятно, тъй като включва задължението Англия да изплати на Европейски Съюз 39 милиарда паунда.

Повече за постигнатата от Джонсън договорка за Брекзит четете тук.

Какво съдържа законопроектът за излизането на Англия от Европейски Съюз четете тук.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (798)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР