Плановете за действия в случай на смъртта на кралица Елизабет

...
Плановете за действия в случай на смъртта на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Лондон има план за действие при смъртта на кралицата

Плановете за дейности при положение на гибелта на кралица Елизабет II бяха разкрити предходната седмица, откакто години наред те бяха забулени в загадка, оповестява „ Политико “, съобщи организация БГНЕС.

Плановете, с кодово име „ Операция Лондонски мост “, изброяват процедурите за първите 10 дни след гибелта ѝ, в това число „ Операция Пролетен прилив “ - проектите за възкачването на Чарлз на трона. Според известията 95-годишната кралица е в положително здраве, само че проектите по този начин или другояче станаха известни. Денят на гибелта на кралицата ще бъде наименуван D-Day (да не се бърка с деня на десанта в Нормандия през Втората международна война, също е обозначаван като D-Day - бел. ред.), като всеки идващ ден ще бъде именуван D+1, D+2...

D-Day

В часовете след гибелта на кралицата ще бъдат отправени позвънявания за информиране на премиера, секретаря на кабинета и редица най-висши министри и чиновници. Премиерът ще бъде осведомен от секретаря на кралицата. Кралското домакинство ще издаде публично съобщение, с цел да даде новината на обществеността.

Министрите и държавните чиновници ще получат имейл, а след приемане на имейла, флагът в Уайтхол ще бъде спуснат на половина, в идеалния случай в границите на 10 минути.

Британският парламент ще прекъсне работа.

Уебсайтът на кралското семейство ще се промени на черна страница с изказване, потвърждаващо новината за гибелта на кралицата, а уебсайтът на държавното управление на Обединеното кралство ще демонстрира черна лента в горната част. Всички страници на държавните обществени медии ще трансформират фотосите на профила си, а също по този начин ще бъдат с черни ленти. Ще бъде оповестено единствено главно наличие и ретуитите ще би трябвало да бъдат изчистени от държавния началник на връзките.

Кралското семейство ще разгласи часа на погребението, което ще бъде 10 дни по-късно, а министър председателят ще направи изказване. Всички други държавни чиновници няма да имат право да вършат изказвания, до момента в който министър председателят не го направи.

Ще има оръдеен залп от всички планувани за това оръдия, до момента в който министър председателят и принц Чарлз дават визита, а в 18 ч. Чарлз ще произнесе послание към нацията.

D-Day+1

В 10 ч. Съветът за присъединение ще се събере в двореца Сейнт Джеймс, с цел да разгласи Чарлз за нов крал.

Парламентът ще формулира обръщение за съболезнования, като всички други парламентарни действия ще бъдат прекратени до погребението, а депутатите ще отдадат респект в Камарата на общините.

В 15:30 часа министър председателят, кабинетът и Чарлз ще се срещнат.

D-Day+2

В случай, че кралицата не почине в Бъкингамския замък, ковчегът ще бъде върнат там.

Ако тя почине в Сандрингам в Норфолк, тялото ѝ ще бъде пренесено с кралски трен до гара Сейнт Панкрас в Лондон и ще бъде посрещнато от премиера и министъра на кабинета.

Ако тя почине в Балморал в Шотландия, има две благоприятни условия: или интервенция „ Еднорог “ ще бъде пусната в деяние, като ковчегът ѝ ще бъде доставен с кралски трен, или в случай че интервенция „ Еднорог “ не е допустима, ще бъде задействана интервенция „ Преустройство “ и превозът ще бъде със аероплан назад в Лондон.

D-Day+3

На сутринта Чарлз ще получи публични съболезнования от Уестминстър Хол, а по-късно ще замине за обиколка във Англия следобяд, започвайки от шотландския парламент.

D-Day+4

Чарлз ще дойде в Северна Ирландия и ще бъде посрещнат с публични съболезнования от замъка Хилсбъро и работа в Белфаст.

Обратно в Лондон шествието на ковчега до Устминстърския замък, интервенция „ Лъв “, ще бъде репетирано.

D-Day+5

Операция „ Лъв “ ще се състои със работа в Уестминстър Хол при идването на ковчега.

D-Day+6-D-Day+9

При интервенция " Перо " ковчегът на кралицата ще лежи в двореца Уестминстър в продължение на три дни. Дворецът ще бъде отворен за обществеността в продължение на 23 часа дневно, а билети ще се издават на ВИП -ове, с цел да им се обезпечи място.

Репетиция за погребението ще се състои на D-Day+6.

На D-Day+7 Чарлз ще отиде в Уелс, с цел да получи публични съболезнования от уелския парламент и да участва на работа в катедралата в Лиандаф.

Външното министерство ще бъде натоварено със задачата да провежда идването на задгранични водачи и VIP лица. Ако кралицата почине по време на пандемията COVID-19, Министерството на външните работи също ще дава отговор за идването на забележителен брой туристи.

Министерството на вътрешните работи ще дава отговор за сигурността.

Министерството на превоза ще работи с огромен брой жители, които се насочат към Лондон.

D-Day+10

Държавното заравяне ще се организира в Уестминстърското абатство с две минути безмълвие по обяд. Денят ще бъде разгласен за „ Ден на народен печал “. Кралицата ще бъде заровена в Мемориалния параклис на крал Джордж VI.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР