Плановете на френския президент Еманюел Макрон за по-строго законодателство за

...
Плановете на френския президент Еманюел Макрон за по-строго законодателство за
Коментари Харесай

Правозащитници обвиниха Макрон, че планира масово експулсиране на мигранти

Плановете на френския президент Еманюел Макрон за по-строго законодателство за имиграцията на фона на растящия брой молби за леговище срещат остра опозиция, като правозащитни и филантропични организации упрекват държавното управление му, че възнамерява всеобщо експулсиране на хора, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

За да понижи напрежението, Макрон изпрати премиера Едуар Филип да се срещне през вчерашния ден с филантропични организации и да обясни законодателството, което в идните седмици ще бъде импортирано в Народното събрание. Парламентарната група на партията на президента " Република, напред! " има безусловно болшинство, отбелязва " Ройтерс ".

Преди вчерашната среща благотворителната асоциация " Католическа помощ " (Secours Catholique) разкритикува проектите като стъпка обратно, а друга организация разгласи, че счита да бойкотира срещата с премиера.

Според Лоран Жиованони от " Католическа помощ " новият закон ще докара до експулсирането на всеки, който не попада в графата " емигрант, напуснал страната си поради война " в най-тесния смисъл на думата, а това значи доста хора в потребност или в заплаха да бъдат наложително изведени. Тази политика принадлежи на предишното, съобщи той.

Броят на подадените молба за леговище във Франция през 2017 година е рекорден - над 100 000, напомня " Ройтерс ".

Макрон, определен през май предходната година в дуел с водача на антиимигрантската партия " Национален фронт " Марин Льо Пен, даде обещание да форсира обработването на молбите за леговище, като наред с това подсигурява по-строги ограничения против тези, чиито молби биват отхвърлени.

На конференция в Рим през вчерашния ден френският президент сподели, че " нищо в политиката на държавното управление не слага под въпрос правото на леговище, само че даването на леговище не значи безсистемно приемане на хора ".

Сега едвам 4% от хората, на които е отказано леговище, биват експулсирани, сподели държавният представител и съдружник на Макрон Кристоф Кастанер. Той съобщи, че политическите водачи от целия партиен набор са позволили въпросът до отлежава прекомерно дълго, и акцентира, че това е неприемливо.

" Не сме в положение да приемем един милион души от Либия ", сподели Кастанер. Той подсети, че Германия първа в Европа е отворила вратите си за над един милион мигранти, бягащи от спорове, основно от Сирия, само че на към 300 000 от влезлите в Германия е било отказано леговище.

Френският публицист и притежател на Нобелова премия за литература Жан-Мари Гюстав Льо Клезио изрази в седмичника " Обс " (бивш " Нувел обсерватьор " ) възмущението си, определяйки като " непоносим отвод на човечност " " подбора " сред мигрантите, които бягат от страната си по политически аргументи, и тези, които напущат поради мизерията, показва " Франс прес ". " Нима е по-малко ужасно да умреш от апетит, обезсърчение и изоставеност на произвола, в сравнение с под ударите на един тиранин? ", пита Льо Клезио, припомняйки, че също е бил мигрант.

Президентът Макрон отвърна изсъхнало от Рим, че измежду интелектуалците има мощна комплицираност и хората би трябвало да се пазят от подправената доброжелателност. " Франция не е затворена. Страната е изправена пред миграционни талази, каквито не е имало от Втората международна война ", акцентира той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР