Планираното от МРРБ поскъпване на тол таксите от 1 юли

...
Планираното от МРРБ поскъпване на тол таксите от 1 юли
Коментари Харесай

Земеделци настояват за среща с регионалния министър заради тол таксите

Планираното от Министерство на регионалното развитие повишаване на тол таксите от 1 юли и включването към тол системата и на второкласната пътна мрежа  предизвика неодобрение измежду зърнопроизводителите, съгласно които тази смяна ще докара до в допълнение оскъпяване на земеделското произвеждане в така и така тежката обстановка.

Земеделците упорстват за среща с министъра на районното развиване, с цел да обсъдят казуса и да предложат въвеждане на единна такса за селскостопанските камиони.

Към момента тежкотоварните камиони, които транспортират зърното от равнищата до складовете не заплащат такса. Планираната смяна ще провокира проблеми, споделя ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.
„ За всеки курс ще би трябвало да се попълнят маршрутни карти. Това е все едно да пишете пътен лист всякога, когато отидете от вас до магазина. Отнема време и не е за всеки. Ще има доста неточности, ще се заплащат безсмислени актове към тол системата “.

Костадинов напомни и остаряла концепция, която към този момент е приложена в други страни - камионите, пренасящи земеделска стока да са с друг статут от останалите тежкотоварни камиони.

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР