Планираната приятелска среща между националните отбори на Канада и Иран

...
Планираната приятелска среща между националните отбори на Канада и Иран
Коментари Харесай

Политически скандал: Канада отмени контрола с Иран

Планираната другарска среща сред националните тимове на Канада и Иран бе анулирана, защото провокира вълна от рецензии. Решението бе оповестено от Канадската футболна асоциация.

Контролата трябваше да се организира на 5 юни във Ванкувър и щеше да е първия мач за националния отбор на Канада на родна земя от месец март насам, когато се класира за Световното състезание в Катар.

Двубоят провокира голям брой рецензии от политиците в страната и фамилии на канадци, починали в сваления украински пътнически аероплан покрай Техеран през януари 2020 година от Иранската революционна армия.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо също съобщи, че е почувствал, че е „ неприятна концепция “ отправянето на покана за гостуването към тима на Иран.

„ През последната седмица, плануваното посещение на Иран провокира съществено разделяне и вследствие на това мачът се анулира. Водехме се само от избора на подобаващ противник за подготовката ни, ще се постараем идващия път да действаме по-далновидно “, оповестиха от футболната асоциация на Канада и прибавиха, че работят по намирането на различен съперник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР