Планинският водач Пламен Конов и неговият екип организират най-голямата групова

...
Планинският водач Пламен Конов и неговият екип организират най-голямата групова
Коментари Харесай

Как се предлага брак на Килиманджаро?


Планинският лидер Пламен Конов и неговият екип провеждат най-голямата групова експедиция до Килиманджаро в света. Колко българи ще тръгнат към в Африка и по какъв начин се покоряват континентални първенци, за това приказва в предаването Тази събота “ Преслав Конов.

„ Адреналинът е нещото, което ме държи жив “, безапелационен е Преслав Котев. Той изкачва върховете към този момент 6 години. От Арарат през Кения до Мароко - той с лекост изминава пътя към. Първият му изкачен връх обаче е Мусала.

„ Няма толкоз технично сложни планински върхове в България “, регистрира мъжът. За него всеки изкачен връх е мотив за горделивост. От няколко години Преслав Котев трансформира своето занимание в специалност. Той и неговият екип провеждат групови експедиции по целия свят и са претърпели доста.

Разказва история за човек от групата, който получава кръвоизлив в базовия лагер на Еверест и го в Катманду. „ На към 4800 метра, при слизане от базовия лагер на Еверест, момчето получи язва със сериозен кръвоизлив. Трябваше да ес работи извънредно бързо и съответно. За към час и нещо успяхме да докараме хеликоптер и да го закара в болничното заведение “, спомня си планинският лидер.

Най-амбициозният маршрут на Преслав Котев до момента е пътят до Танзания и върховете на Килиманджаро. Категоричен е обаче, че заветните на връх Уру са постижими и за начинаещи.

Връзката на Преслав с е не просто приключенска, само че и персонална. На експедицията преди година, той предлага брак на брачната половинка си – това се случва на върха. „ Нямаше алтернатива да откаже, в случай че искаше да слезе от планината “, смее се през днешния ден Преслав Котев.

Вижте във видеото какво е нужно на човек, с цел да тръгне към Килиманджаро, както и за какъв брой време се изкачва всяка планината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР