Планински спасители от отрядите в Разлог и Банско провеждат трудна

...
Планински спасители от отрядите в Разлог и Банско провеждат трудна
Коментари Харесай

Трудна акция в Пирин: Спасители транспортират туристка със счупен глезен

Планински спасители от отрядите в Разлог и Банско организират сложна акция в Пирин по превозване на потърпевша туристка, сподели за Българска телеграфна агенция планинският избавител от отряда в Банско и заместник-кмет на общината Стойчо Баненски. 

Сигнал за случая в планината е подаден малко преди 13:00 часа през днешния ден. Веднага се образуват екипи от Разлог и Банско. По първична информация потърпевшата туристка е на 52 години и е с контузия – строшен гален . Инцидентът е станал в региона на Разложки суходол и Баюви дупки в Пирин планина. 

Очаква се дълга акция, мястото е отдалечено, а екипите към този момент са тръгнали към потърпевшата. В акцията все още вземат участие шестима планински спасители от отряда в Разлог, с началник началникът на отряда Любчо Джолев. От хижа „ Вихрен “  са се отправили и петима спасители от отряда в Банско, като към тях ще се причисли и трета група планински спасители, сподели още Стойчо Баненски. 

След подаване на сигнала е потърсена помощ и подпомагане с хеликоптер, само че такава все още няма да бъде предоставена. Маршрутът по превозване на потърпевшата туристка ще е през хижа „ Яворов “, като се чака акцията да е дълга, заради компликацията на терена, уточни Стойчо Баненски. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР