Планът за възстановяване е работещ, иновативен и ще финансира промяната

...
Планът за възстановяване е работещ, иновативен и ще финансира промяната
Коментари Харесай

Премиерът: Планът за възстановяване ще финансира промяната в България

Планът за възобновяване е работещ, новаторски и ще финансира смяната в България. Това съобщи министър председателят на взаимна конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Този проект е с размер над 13 млрд. лева, а това е близо 10% от нашата стопанска система. Той дава опция България да се трансформира, да си подсигуряваме енергийната сигурност, намалявайки зависимостта от природен газ. Да използваме най-новите технологии за нашата енергийна система, да използваме нашите минерални води за произвеждане на сила, да реформираме върховенството на закона със засилен надзор над основния прокурор “, уточни той.

По думите му Планът дава опция и да реформираме Антиокрупционната комисия, като тя в действителност да стартира да работи.



„ Да реформираме метода, по който организираме публичните си поръчки. Да влагаме в образованието, в нови центрове за науки, технологии, инженерство и математика, да реформираме предучилищното и учебното обучение. Нови вложения в проучвания и нововъведения. Да помогнем на нови започващи новаторски компании да започват в България и да подкрепим съществуващите да се модернизират “, сподели още министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР