Планът за възстановяване дава огромен шанс да възстановим икономиката си.

...
Планът за възстановяване дава огромен шанс да възстановим икономиката си.
Коментари Харесай

Калфин категоричен: Няма абсолютно никакъв проблем да изнасяме официално боеприпаси за Украйна


Планът за възобновяване дава голям късмет да възстановим стопанската система си. Какво обаче се случва? Четири държавни управления писха проекта и отново не бяха поискани всички пари, които можеха да ни бъдат отпуснати. България изиска единствено парите от грантовете. Всички тези неразбираеми и половинчати дейности и послания не оказват помощ за възобновяване на стопанската система ни. Няма по какъв начин да не помем анфажимент за затварянето на Мариците, само че аз не съм чул период до този миг. Парите по Плана за възобновяване не ни се дават, с цел да ги харчим. Те се дават, за вдигнем стандарта на живот и всичко това минава през вложения в стопанската система. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4494
Това сподели в предаването " Още от деня " по NOVA NEWS някогашният външен и обществен министър Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска. 

" Не чакам цените да паднат поради намаляването на Данък добавена стойност. В България значително инфлацията е импортирана, тъй като стопанската система ни е отворена. В този миг би трябвало да се подкрепят най-нуждаещите се, а не да се дава на всички, както вършиха държавното управление на ГЕРБ, служебните държавни управления, а и сегашното. Не виждам по какъв начин може да се вкара таван на цените. Тази мярка е краткросчна и след нейното отпадане може да има внезапен скок на цените. Трябва да се вземе политическо решение за преизчислението на пенсиите. Високата инфлация е хубава за приходите в хазната, само че е неприятна за приходите на хората - те обедняват. Това е повода да се пдопомагат най-засегнатите и небогати ", добави Калфин. 

Той разяснява и горещата тематика дали би трябвало да окажем военна помощ на Украйна. " Сами си сътворяваме спорове и се борим сами със себе си. Големият въпрос не е дали да изнасяме или да не изансяме оръжие на Украйна, а каква е позицията ни по отношение на съветската експанзия. Трябва да излезем с ясна и безапелационна политическа позиция. За страдание слушам цинични оценки, идващи от ръководещите, по този начин наречената левица, че в случай че предоставим оръжие на Украйна, ще удължим мъката ѝ. Тогава напряко да им вземем всичко. Не виждам безусловно никакъв проблем публично да изнасяме муниции за Украйна ", безапелационен бе Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР