Планът за розова градина без тръни“, където няма опозиция, успешно

...
Планът за розова градина без тръни“, където няма опозиция, успешно
Коментари Харесай

Навални: първият трън в розовата градина

Планът за „ розова градина без тръни “, където няма съпротива, сполучливо осъществен от съветския президент Владимир Путин в продължение на 21 години, за пръв път стартира да буксува, написа Дженк Башламиш във в. „ Джумхюриет ”. Ето какво гласи текстът му, в превод на БГНЕС.
" 44-годишният Алексей Навални, чието име Кремъл от години заобикаля да загатва, е този, който през последните две седмици извежда на улиците недоволните от властта маси, макар полицейското принуждение и зимните студове. От 2008 година Навални се пробва да се бори с корупцията в Русия, само че той е в черния лист на проправителствените медии. Използвайки такива известни канали като YouTube и Twitter, Навални стана „ водач на опозицията ” в страна, в която няма същинска съпротива.
 Песков назова ориста на Навални нелепости Песков назова ориста на Навални " нелепости "
Кремъл съобщи във вторник, че се надява ориста на затворения опозиционер Алексей Навални, чийто арест провокира огромни митинги и осъ...
Повратният миг, който притисна властта в ъгъла, беше отравянето на Навални с химическо вещество, наречено „ Новичок ”, през август предходната година. Опасявайки се от възходяща реакция извън, Кремъл разреши на младия водач, който беше обвинил съветските разследващи служби, да се подложи на лекуване в Германия. На въпрос за обвиняванията в отравяне Путин иронично отговори: „ Кой има потребност от него! Ако желаеха да ги отровят, щяха да го създадат до дъно ”, като освен това той не загатна името му и го уточни като „ пациент в Берлин ”. След привършване на лекуването, само че по всяка възможност в очакване на промяна на властта в Съединените щати, с цел да окаже напън върху Путин, Навални се завърна в Москва преди две седмици, знаейки, че ще бъде задържан и в действителност беше арестуван непосредствено на летището. В момента той чака развой, където може да бъде наказан на дълъг престой в пандиза. Докато е в ареста Навални направи това, което никой не очакваше, и разгласява видеоклип със заглавие „ Дворец за Путин: Историята на най-големия рушвет “. Филмът, гледан от над 105 милиона души по целия свят с помощта на британските надписи, твърди, че за Путин е издигнат ултралуксозен замък на стойност 1,3 милиарда $ в Геленджик на брега на Черно море. Основната теза на съвсем двучасовото видео е, че съветският водач от края на 80-те години, дружно с неговия вътрешен кръг, е основал мрежа от подкупи и корупция.
Позицията на „ жертва ”
След публикуването на кино лентата поддръжниците на Навални, по негов апел, за първи път от доста години, проведоха митинги допълнително от 100 града на страната, първо на 23 януари, а по-късно предходната неделя, 31 януари, при което хиляди хора бяха арестувани. Най-фрапиращото обаче беше, че самият Путин трябваше да отхвърли изказванията за двореца, като направи изказване по отношение на видеото. Всъщност възгледите на Навални, който принуди съветския водач да заеме отбранителна позиция, може би за първи път по време на неговия мандат, са незнайни по доста въпроси. Нещо повече, някои даже го упрекват в расизъм заради минали изказвания. По един или различен метод Навални, намирайки се в ситуацията на „ жертва “, защото е задържан, в това число посредством видеоклипа, получи психическо предимство над управляващите и в действителност реализира мощ, която той не притежаваше. Подкрепен в огромните градове най-много от междинната класа и младежите, които към този момент стартират да желаят повече народна власт, Навални остава апатичен към по-голямата част от съветското общество. И би било неправилно да се записват напълно в неговия актив уличните митинги, тъй като тук има разнообразни фактори, от непрекъснати стопански компликации до познатото лице на Путин. "
Може ли Навални да бъде същинска опция на властта? Може ли в Русия да избухне национално въстание, сходно на белоруското? По въпроса по какъв начин могат да се развият обществените събития не трябва да се гадае като по утайката от кафе. Обаче Путин, който за пръв път срещна „ бодил “ в градината, за която той старателно се грижеше, без значение какъв брой мощен е той, явно няма да може да седи в креслото си толкоз комфортно, колкото преди. Ходът на събитията ще дефинира дали Кремъл ще продължи да употребява неправилната тактичност, която направи Навални воин.
 Арести пред съда преди чуването на Навални Арести пред съда преди чуването на Навални
Полицията в Москва стартира арести на хора, събрали се пред съда в съветската столица, който би трябвало да реши дали критикът на Кремъл Алексей...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР