Планът на ЕС за петдесеткратно увеличение на електрическите автомобили през

...
Планът на ЕС за петдесеткратно увеличение на електрическите автомобили през
Коментари Харесай

Планът на ЕС за ръст на електромобилите изисква 80 млрд. евро инвестиции за зарядни станции

Планът на Европейски Съюз за петдесеткратно нарастване на електрическите коли през това десетилетие, което да помогне за понижаване на нездравословните излъчвания на парникови газове, ще изисква инвестиция от 80 милиарда евро за зарядни станции на тези електрически автомобили, предвижда във вторник енергийната индустриална група Eurelectric, представена от Ройтерс.

Европейският съюз съобщи, че се нуждае от 30 или повече милиона коли с нулеви излъчвания по пътищата на Европа до 2030 година като част от напъните за понижаване на нездравословните излъчвания с най-малко 55% през това десетилетие по отношение на равнищата от 1990 година, осведоми БНР.

Към края на 2019 година в единния блок имаше към 615 000 такива транспортни средства, съгласно Европейската асоциация на автомобилните производители.

Те обаче се зареждат от по-малко от 250 000 публични пункта за зареждане на електрически транспортни средства, като техният брой би трябвало да се усилят до 3 милиона до 2030 година, с цел да бъдат реализирани зелените цели на Европейска комисия, се показва в взаимен отчет на групата Eurelectric, която съставлява националните сдружения за електрическа енергия и водещи компании, и на Ernst & Young (EY)

Разширяването на инфраструктурата за зареждане на електрическите коли ще изисква 20 милиарда евро за обществени зарядни станции и 60 милиарда евро за частни станции, се споделя още в отчета.

В момента разпространяването на зарядни станции е "доста под задачата ", регистрира и Ernst & Young, повтаряйки опасенията, повдигнати от автомобилните индустриални групи.

Енергийната индустриална група също по този начин съобщи, че до 2030 година Европейски Съюз ще разполага с 10,5 милиона електрически транспортни средства в автопаркове, експлоатирани от компании или от обществените управляващи. Днес 63-милионният автопарк в Европа включва едвам 420 000 електрически автомобила.

Нарастващата електронна търговия предвид на коронавирусната пандемия прибавя нов подтик към конкуренцията за създаване на електрически микробуси и камиони, защото през днешния ден има относително малко сходни модели.

Eurelectric също по този начин прикани Европейски Съюз да наложи наложителни условия за автомобилните производители да продават транспортни средства с нулеви излъчвания. През последните години Европейският съюз употребява стандарти за излъчвания на въглероден диоксид (CO2) за коли, с цел да насърчи продажбите на електрически транспортни средства, а по-късно тази година ще предложи стягане на тези стандарти, с цел да форсира прекосяването към чист превоз, припомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР