Плакетите в израз на признателност за подкрепата и приноса към

...
Плакетите в израз на признателност за подкрепата и приноса към
Коментари Харесай

Българската федерация по баскетбол връчи почетен плакет на кмета на Видин

Плакетите в израз на благодарност за поддръжката и приноса към развиването на баскетбола бяха връчени по време на второто издание на Баскетболна вечер и Церемония по награждаването на най-хубавите баскетболисти за 2017 година нощес в столицата. Кметът на Община Видин Огнян Ценков получи оценката от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.
"За мен е чест да участвам на тази влиятелна гала и да поздравявам най-хубавите в един от обичаните за всички българи спортове. Благодаря на Българската федерация по баскетбол и на нейния президент за връченото ми отличие, което одобрявам с голяма наслада. Защото напъните ми като кмет на Община Видин и напъните на моя екип да поддържаме спорта, не остават незабелязани. В баскетболната игра Видин има дългогодишни обичаи и нашата школа – мога уверено да заявя, е измежду най-успешните в страната. От началото на мандата общинското управление съблюдава в цялостен размер уговорките си към видинския клуб „ Видабаскет “ и дава безплатно база за подготовка на състезателите и финансова поддръжка “ – съобщи Огнян Ценков.
Той добави, че неговото предпочитание, както и това на всички видинчани е от ден на ден деца и младежи да имат такава прелестна опция като баскетболния спорт, с цел да се развиват освен физически, само че и да закаляват своя темперамент. „ Аз имам вяра в това положително желание и съм сигурен, че нашите баскетболисти ще ни зарадват с още по-впечатляващи резултати и нови победи и през тази година “, добави кметът.
Президентът на федерацията по традиция награждава заслужили ветерани и персони, свързани с развиването на баскетбола у нас. Плакет бе връчен и на заместник-кмета на Община Видин и някогашен баскетболист в школата на града -Венци Пасков.
От видинския клуб по баскетбол „ Видабаскет “ на събитието участваха Николай Колев – основен треньор, Кирчо Цветков – треньор, Владимир Евгениев – управител и Росен Ракаджиев – учредителен секретар. Сред гостите на влиятелната гала бяха нашият съгражданин проф. Вили Лилков, чиято поддръжка за развиването на баскетболния спорт е неоценима и Елеонора Рангелова – правист на Федерацията, също родом от Видин. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР